Ελλάδα

Καβάλα: Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 85χρονος ασθενής με κορωνοϊό

Καβάλα: Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 85χρονος ασθενής με κορωνοϊό
Καβάλα: Στο νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη μεταφέρθηκε 85χρονος ασθενής. Ο άνδρας είχε επισκεφθεί την Ξάνθη πριν επιστρέψει ξανά στην Καβάλα όπου φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας.

Στο νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη νοσηλεύεται 85χρονος αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο άνδρας που φιλοξενούνταν σε οίκο ευγηρίας στην Καβάλα είχε επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες τη γειτονική Ξάνθη και ήταν ασυμπτωματικός. Όταν επέστρεψε στην δομή τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό του χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους ηλικιωμένους ή το προσωπικό του ιδρύματος.

Στη συνέχεια παρουσίασε πυρετό και υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο το οποίο και βγήκε θετικό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήρθε στην Καβάλα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του γηροκομείου και έκανε δειγματοληπτικά τεστ στους ηλικιωμένους και το προσωπικό. Ένα 24ωρο αργότερα έγινε γνωστό ότι όλα τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες. 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετική στον κορωνοϊό 15χρονη από τη Βέροια που φιλοξενείτο σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε 15χρονο κορίτσι από τη Βέροια, το οποίο φιλοξενήθηκε σε κατασκήνωση στις Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης, αργά χθες το βράδυ τούς γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα Covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου. Η 15χρονη, στις 9 Ιουλίου, ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της κατασκήνωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπου την παρακολούθησαν για 24 ώρες, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς της και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments