Ελλάδα

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για χορηγία δράσεως τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για χορηγία δράσεως τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φορείς και ιδιώτες που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως, τοπικού ή πανελλαδικού χαρακτήρα απευθύνει η Επιτροπή.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» απευθύνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φορείς και ιδιώτες που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως, τοπικού ή πανελλαδικού χαρακτήρα.  Σημειώνεται ότι οι χορηγίες αποτελούν το βασικό πόρο για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που προτείνει ή υποστηρίζει η Επιτροπή προκειμένου αυτές να καλύψουν το μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος και να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Αναλυτικά το κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος έχει ως εξής:

Σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Στόχος είναι η επανασύσταση της Ελλάδας, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, η πορεία αυτών των 200 χρόνων. Ως θεσμικό όργανο του συντονισμού των Επετειακών Εορτασμών, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αναζητά το ενδιαφέρον φορέων ή ιδιωτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη χρηματοδότηση δράσεως ή δράσεων στον τόπο τους ή πανελλαδικά.

H Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν τυγχάνει κρατικής χρηματοδότησης. Η επιλογή της δράσης ή των δράσεων θα γίνει από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», μέσω της ειδικά διαμορφωμένης για αυτόν τον σκοπό ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό email στο [email protected] έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής προτάσεων για δράσεις

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής προτάσεων για δράσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έχει μπει στην τελική της ευθεία. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 700 προτάσεις από όλη τη χώρα, με ποικίλο περιεχόμενο και θεματική. Προτάσεις υπέβαλαν δήμοι, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρίες αλλά και ιδιώτες, ανταποκρινόμενοι με εντυπωσιακό τρόπο στην πρόσκληση της Επιτροπής, προκειμένου η Κοινωνία να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος των δράσεων που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης. Ήδη εξετάζεται η δυνατότητα υλοποίησης των δράσεων που έχουν επιλεγεί μετά την αξιολόγηση της Ολομέλειας.

Η υποβολή προτάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση apply.greece2021.gr δεν θα είναι δυνατή μετά τις 31 Ιουλίου 2020, προκειμένου να υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας των δράσεων που θα επιλεγούν προς υλοποίηση από εδώ και πέρα. Όσοι οργανισμοί αλλά και ιδιώτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σκοπεύουν να καταθέσουν την πρότασή τους, παρακαλούνται να το κάνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής, εντός του επόμενου μήνα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα υπάρξει δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων μέσω εντύπου, κυρίως για λόγους καταγραφής τους. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές δεν είναι βέβαιο ότι θα καταστεί δυνατόν να αξιολογηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments