Ελλάδα

Ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς
Ξύλο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς: Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας γονέων για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους, υπήρξε μεγάλη ένταση και ξύλο ανάμεσα σε γονείς και δημοτικό σύμβουλο.

Ιδιαίτερα επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς σήμερα Δευτέρα. Τα «αίματα άναψαν» στη διάρκεια διαμαρτυρίας γονέων για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα ορισμένοι να πιαστούν κυριολεκτικά στα χέρια.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, έπεσε ξύλο

Σύμφωνα με το ίδιο σάιτ, οι γονείς που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, αρχικά έξω από το Δημαρχείο, επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να καταθέσουν ψήφισμα. Τότε, τους απαγόρευσαν την είσοδο και μάλιστα, ένας δημοτικός σύμβουλος βγήκε «μαινόμενος» και πιάστηκε στα χέρια με γονείς. Η Αστυνομία προχώρησε σε συστάσεις και ζήτησε να αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι από την εξώπορτα του δημοτικού συμβουλίου, λόγω κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ επιτράπηκε σε δύο μέλη της επιτροπής των γονέων να μπουν μέσα στην αίθουσα, απαγόρευσαν την είσοδο στους ελάχιστους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο, λόγω της πανδημίας.

Το ψήφισμα των γονέων

Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο παρέδωσε ο Αχιλλέας Κομψελίδης, εκπροσωπώντας τους γονείς μαθητών των γυμνασίων του 10ου και 9ου καθώς και του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, διαμαρτυρόμενοι ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές των γυμνασίων στην επέκταση της Καλαμαριάς θα αναγκαστούν να φοιτήσουν του χρόνου στο Λύκειο άλλης περιοχής και συγκεκριμένα του Βότση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι γονείς αρχικά ζήτησαν να μιλήσουν τα ίδια τα παιδιά για να περιγράψουν στο δημοτικό συμβούλιο την κατάσταση που βιώνουν, αφού, όπως τονίζει η 15χρονη Αλεξάνδρα, αναγκάζονται να κάνουν περίπου 20 λεπτά με τα πόδια διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους με αυξημένη ταχύτητα για να πάνε στο σχολείο τους.

«Δεν υπάρχει χώρος στα σχολεία, λένε. Εμείς προτείναμε μία λύση, να γίνει η μεταστέγαση, δεν το δέχτηκαν και μας στείλανε στο 4ο-5ο. Για μένα σημαίνει ότι θα πρέπει να περνάω δύο κεντρικούς δρόμους, δηλαδή να διακινδυνεύω τη σωματική μου ακεραιότητα. Με χωρίζουν από την παρέα μου στη μέση και επίσης μας λένε να πάρουμε λεωφορείο, στο οποίο λεωφορείο υποτίθεται ότι υπάρχει κορωνοϊός. Από εκεί που κάνω 7 λεπτά για να πάω σχολείο τώρα θα κάνω 20», είπε η μαθήτρια.

Μάλιστα, η μαθήτρια ήθελε να παραδώσει η ίδια το ψήφισμα που ακολουθεί:

«ΑΓΑΠΗΤΈ Δήμαρχε

Αγαπητοί ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ….

Πριν φύγει από τη ζωή, ο παππούς μου, μου είχε πει Μια κουβέντα που έχει χαραχτεί στην μνήμη μου:

Να θυμάσαι παιδί μου… Στη ζωή σου εκεί έξω στον κόσμο θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους, χαμένους στο μέτρημα τους… μετρούν φίλους, χρήματα, σπίτια, αυτοκίνητα… Αλλά θα συναντήσεις και κάποιους Ανθρώπους, οι οποίοι απλώς μετρούν… οι ίδιοι! Εκεί να μείνεις!»

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!

ΓΙΑΤΙ για εμάς κύριοι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ :

-μετράνε οι γονείς μας

– μετράνε οι συμμαθητές μας

-μετράει η γειτονιά μας

-μετράνε οι φίλοι μας!!!!

ΕΣΕΙΣ :

-γιατί ψηφίσατε κατά της ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ?

-γιατί μας στέλνετε 2,5 χλμ μακριά από τη

γειτονιά μας ?

-γιατί βάζετε την σωματική μας ακεραιότητα σε κίνδυνο ώστε να διασχίζουμε καθημερινά την Εθνικής Αντιστάσεως & την Ανδριανουπόλεως?

– Πώς μπορείτε έτσι αψήφιστα να επιβαρύνετε οικονομικά τους γονείς μας

– Μας σκεφτήκατε έστω για μια στιγμή?

Ή επειδή ζούμε στην επέκταση δεν σας ενδιαφέρει!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΤΙΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΔΕΙΕΣ !!!!ΓΙΑΤΙ?

Ένα παιδί χρειάζεται…μια υπομονετική καρδιά να το ακούει,ανοικτές αγκαλιές που το αποδέχονται και όχι αυστηρά μάτια που το βλέπουν ως αριθμό, ευγενικά χέρια που το καθοδηγούν και όχι μια σκληρή φωνή που το διατάζει!!

Χρειάζεται τους ανθρώπους που επέλεξαν οι γονείς τους να το υποστηρίζουν…ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ? ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ?

Δεν είμαστε αριθμοί !!

ΔΕΝ είμαστε άψυχα πλάσματα!

Μεγαλώνουμε στην Καλαμαριά ΚΑΙ εμείς!

Ακούστε μας!

ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ,

ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ !

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ,ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠOΣΠΑΣΜΑ ΑΠO ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑ :

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές… Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν… …..ένα αυτί να τους ακούσει ……..και μιά καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει! (Μικρός Πρίγκιπας)»

Στο χέρι σας είναι να μας δώσετε λύση!!!

Ανήκουμε και εμείς στο Μέλλον της Καλαμαριάς!!!

Η Επέκταση είναι ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ !!!!

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ μας ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ !!!

Είμαστε μαθητές ,

θέλουμε τους φίλους μας ,

Θέλουμε την γειτονιά μας.

Σας ευχαριστώ»

Δείτε τι είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος στους γονείς κατά την αποχώρηση του από το δημοτικό Συμβούλιο. Σημειώνεται ότι ζήτημα της μεταστέγασης αφορά το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, το 9ο Γυμνάσιο και το 10ο γυμνάσιο. Το ψήφισμα δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments