Πολιτική

Αυτό είναι το άρθρο του Τσιόδρα για τον Μητσοτάκη

Αυτό είναι το άρθρο του Τσιόδρα για τον Μητσοτάκη
Τσιόδρας Μητσοτάκης: Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έγραψε άρθρο για τη σχέση του αρχηγού της ΝΔ με την κεντροαριστερά που φιλοξενήθηκε στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας σε άρθρο του που φιλοξενήθηκε στο «Βήμα της Κυριακής» ασχολείται με ένα θέμα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προκαλεί συζητήσεις. Ο τίτλος του άρθρου είναι ενδεικτικός και δίνει το main point του κείμενου του κ. Τσιόδρα. Το άρθρο έχει δημοσιευτεί υπό τον τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης και κεντροαριστερά».

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Τσιόδρας γράφει: «Οι πολιτικές του (σ.σ Κυριάκου Μητσοτάκη) βρίσκουν ευρύτατη απήχηση στο χώρο του κέντρου και ισχυρή στήριξη και τον χώρο της κεντροαριστεράς. Η τελευταία έρευνα της Metron Analysis δείχνει ότι το 46% αυτών που αυτό τοποθετούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς έχει θετική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ το 17% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον Αλέξη Τσίπρα».

Έπειτα, κάνει μια σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του, ανάμεσα σε άλλα, «ανορθολογικές προσεγγίσεις, μανιχαϊστικό λόγο, εχθροπάθεια και ισοπεδωτική κριτική» συνεχίζει να αναφέρεται στα κεντροαριστερά χαρακτηριστικά του προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη γράφοντας:

«με σύγχρονο προγραμματικό λόγο κέντρο ατζέντα και φιλελεύθερο προσωπικό προφίλ κατόρθωσε ύστερα από μία λαϊκίστικη πλημμυρίδα που σάρωσε τη χώρα στη δεκαετία της κρίσης να κερδίσει με άνεση τον Αλέξη Τσίπρα. Στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην πρωθυπουργία όχι μόνο δεν υπέστη φθορά αλλά ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την ενεργητική εικόνα του και διεύρυνε τα όρια επιρροής του».

Σε σχέση με τα εργαλεία πολιτικής επισημαίνει ότι «η πράσινη ανάπτυξη η υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας η φροντίδα για τους αδύναμους είναι κομβικά στοιχεία σε μία κεντροαριστερή ατζέντα και αποτελούν βασικά στοιχεία των πολιτικών επιλογών του Πρωθυπουργού»

Ο κ. Τσιόδρας που είναι εξίσου επιτυχημένος στα καθήκοντά του όσο και ο δημοφιλής συνεπώνυμος του Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας σαφέστατα στο άρθρο του απηχεί προσωπικές απόψεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας από τους κοντινότερους ανθρώπους στον πρωθυπουργό και στενός του συνεργάτης.

Η «κεντροαριστερή δόση» του κειμένου είναι μεγάλη για να την… καταπιεί κανείς. Δεξιά κι αριστερά. Οι αριστεροί δυσκολεύονται να δουν την «υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και τη φροντίδα για τους αδύναμους» που εντοπίζει στην κυβέρνηση ΝΔ ο κ. Τσιόδρας, οι δεξιοί δεν βλέπουν καν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο κείμενό του.

Σύμφωνα με το flash.gr, το άρθρο του κ. Τσιόδρα ενόχλησε την πιο δεξιά πτέρυγα της «γαλάζιας πολυκατοικίας». Αυτό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα αποτυπωθεί και στον ηλεκτρονικό Τύπο το ερχόμενο διάστημα. «Αν συνυπολογίσει κάποιος και τον επερχόμενο (μετά τις 17/7 και στη σύνοδο Κορυφής) ανασχηματισμό η διελκυστίνδα μεταξύ δεξιών και κεντρώων κορυφώνεται και η διατήρηση των ισορροπιών θα έχει δυσκολίες», αναφέρει επίσης το ίδιο σάιτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments