Ελλάδα

Έρχεται μάσκα παντού

Έρχεται μάσκα παντού
Κορωνοϊός μέτρα: Οι 25 ειδικοί αποφάσισαν να επαναλάβουν τις αρχικές τους θέσεις στα κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες αναφέρουν ότι όπου υπάρχει συνωστισμός σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Συναγερμός σήμανε στη χώρα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 58 νέα κρούσματα. Η αύξηση αυτή θορύβησε τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους.

Μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό οι ειδικοί της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνουν στην κυβέρνηση την αρχική τους θέση ότι η μάσκα αποτελεί βασικό εργαλείο προστασίας για τους πολίτες. Στη νέα συνεδρίασή τους το μεσημέρι οι 25 ειδικοί αποφάσισαν να επαναλάβουν τις αρχικές τους θέσεις στα κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες αναφέρουν ότι όπου υπάρχει συνωστισμός σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Άλλωστε οι ειδικοί της επιτροπής ουδέποτε άλλαξαν στάση για το θέμα αφού η γνωμοδότησή τους εδώ και καιρό ήταν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να γίνεται χρήση μάσκας. Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες απλά γνωμοδοτούν ενώ τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση. Ωστόσο μετά τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα αλλά και τη χαλάρωση των Ελλήνων, εφιστούν εκ νέου την προσοχή του πληθυσμού.

Κατά τη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να υπερτονίσουν για άλλη μία φορά την ανάγκη για γενικευμένη χρήση μάσκας και ειδικά όπου υπάρχει συνωστισμός. Όπως αναφέρει το ethnos.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Παρόλο που το βασικό μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων , η μάσκα είναι βασικό εργαλείο προστασίας. Γι αυτό και η άποψη της επιτροπής που δεν έχει αλλάξει είναι ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός ή προβλέπεται ότι θα υπάρξει συνωστισμός. Είτε μιλάμε για κλειστούς είτε για ανοικτούς χώρους».

58 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο  τα 28 «εισαγόμενα»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 58 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.883, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο μεταξύ, 13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments