Αθλητισμός

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: 0-0

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: 0-0
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: «Έπεσαν κορμιά» στο ματς του ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος κερδισμένος μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική των play off της Super League. Κράτησε τη διαφορά των τριών πόντων στη βαθμολογία και έτσι είναι το φαβορί για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Την Κυριακή o ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Άρη, ενώ η ΑΕΚ παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Η εξέλιξη του ματς

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε τριάδα στην άμυνα για την ΑΕΚ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης παρατάχθηκε με δίδυμο τους Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ είχε τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, με Σβάρνα – Τσιγκρίνσκι – Οικονόμου στην άμυνα, Παουλίνιο και Λόπες στα άκρα να παίζουν όλη την γραμμή, Σιμόες – Κρίστισιτς – Μάνταλος στο κέντρο ως εσωτερικούς μέσους και Λιβάγια – Ολιβέιρα στην κορυφή, ως αιχμές του δόρατος.

Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Μιχάι – Βαρέλα – Μιχαϊλίδη στα στόπερ, Εσίτι και Μαουρίσιο ως αμυντικά χαφ, Ροντρίγκο και Γιαννούλη να ελέγχουν όλη την πλευρά, Μπίσεσβαρ ως δεκάρι και το δίδυμο των Τζόλη – Άκπομ στην κορυφή.

Στο 13′ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 14′ ο Λιβάγια άλλαξε τη μπάλα με τον Μάνταλο, ο αρχηγός της ΑΕΚ, του έκανε ξανά υπέροχη πάσα αλλά ο Κροάτης έκανε κακό κοντρόλ με τον Πασχαλάκη να βγαίνει και να διώχνει τη μπάλα.

Στο 27′ ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα ωραίο σουτ από μακριά με τη μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από την εστία του Μπάρκα. Στο 28′ ο Ολιβέιρα βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε, έκανε το σουτ το οποίο όμως μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 31′ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Άκπομ αλλά ο ρέφερι σφύριξε φάουλ του Άγγλου πάνω στον Οικονόμου. Σωστή η απόφαση του Ολλανδού διαιτητή.

Στο 40′  σέντρα από τα αριστερά με τον Οικονόμου να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, το τρίτο στο ματς. Πέρασε και αυτό χωρίς αποτέλεσμα. Στο 41′ ο Ροντρίγκο έκανε τη σέντρα με το δεξί από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από Μαουρίσιο και Άκπομ. Στο 45+2′ του πρώτου ημιχρόνου, ωραία μπαλιά του Κρίστισιτς στον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, δεν έκανε καλό κοντρόλ και σούταρε αρκετά έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους τραυματίστηκε ο Τσιγκρίνσκι και ο Βέρντε πήρε τη θέση του στο ματς. Στο 54′ απείλησε ο ΠΑΟΚ. Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Τζόλης πήρε τη μπάλα, την έβαλε μπροστά του, έκανε και το σουτ το οποίο πέρασε έξω από την εστία του Μπάρκα.

Στο 55′ νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το τέρμα του Μπάρκα. Στο 59′ ο Μιχαηλίδης από αρκετά μακριά επιχείρησε το σουτ αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε. Στο 61′ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε από πάσα του Μάνταλου μπήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης αυτή τη φορά έκοψε τη μπάλα.

Στο 76′ ο Λιβάγια έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ για τους γηπεδούχους. Στο 79′ κάθετη πάσα προς τον Αραούχο αλλά ο Βαρέλα πρόλαβε πριν γίνει το σουτ από τον Αργεντινό και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο 84′  βαθιά μπαλιά με τον Αραούχο να διεκδικεί και τον Πασχαλάκη να βγαίνει. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Αργεντινό και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 86′ μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι για τον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός είδε τον Στοχ μέσα στην περιοχή, του έδωσε τη μπάλα και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε ένα σουτ με τη μία το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο 91′ ο Βέρντε εκτέλεσε το φάουλ προς την εστία του Πασχαλάκη ο οποίος βρήκε τη μπάλα και την έδιωξε σε κόρνερ. Στο 95′ ο Στοχ είχε χώρο, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπάρκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments