Διεθνή

Τσεχία σύγκρουση τρένων: Δεκάδες τραυματίες από ατύχημα στην Πράγα

Τσεχία σύγκρουση τρένων: Δεκάδες τραυματίες από ατύχημα στην Πράγα
Τσεχία σύγκρουση τρένων: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από σύγκρουση τρένων στην Πράγα, όταν επιβατικός συρμός έπεσε πάνω σε εμπορευματικό που ήταν ακινητοποιημένο.

Ανησυχία επικράτησε στην Τσεχία το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου ύστερα από ατύχημα που σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό. Συγκεκριμένα, δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν, οι τέσσερις σοβαρά, όταν επιβατικός συρμός συγκρούστηκε με εμπορευματικό που ήταν ακινητοποιημένος, κοντά στην Πράγα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Τσεχίας.

«Παραλάβαμε τέσσερις ανθρώπους με σοβαρά τραύματα και τους διακομίσαμε σε νοσοκομεία της Πράγας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του τοπικού κέντρου άμεσης βοήθειας, η Πέτρα Εφενμπεργκέροβα.

Δύο ελικόπτερα – ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, διευκρίνισε η ίδια. «Προσφέραμε επίσης φροντίδες σε 29 πιο ελαφριά τραυματισμένους. Διακομίζονται σε νοσοκομεία», πρόσθεσε παράλληλα και σημείωσε πως τραυματιοφορείς βρίσκονταν ακόμη επιτόπου και ότι υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλοι περίπου δέκα τραυματίες που θα χρειαστούν διακομιδή.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30 (ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Τσέσκι Μπροντ, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας. Αξίζει να τονιστεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί από τις Αρχές κανένας θάνατος. Η εκπρόσωπος όμως δεν απέκλεισε να βρεθεί κάποιος νεκρός στα συντρίμμια μετά τη σύγκρουση. Ωστόσο, τα Μέσα της χώρας αναφέρουν πως ένα άτομο έχασε τη ζωή του ενώ 35 έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments