Θέσεις Εργασίας

ΕΣΥ προσλήψεις: Έρχονται μονιμοποιήσεις γιατρών στα νησιά

ΕΣΥ προσλήψεις: Έρχονται μονιμοποιήσεις γιατρών στα νησιά
ΕΣΥ προσλήψεις: Συνεχίζεται η ενίσχυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με μονιμοποιήσεις στα νοσοκομεία των νησιών.

Την προκήρυξη για την πρόσληψη 81 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται στα νησιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα δε αυτών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, προκηρύχθηκαν θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας. Οι 16 από αυτές είναι θέσεις Διευθυντών και οι 64 Επιμελητών Α’ και Β’. Μάλιστα, οι 49 από τις 81, αφορούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.

Στόχος η ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας

«Η αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. δεν είναι προϊόν της συγκυρίας του κορωνοϊού, αλλά αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων της Κυβέρνησης. Στο Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με νέο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Και συνέχισε: «Υπενθυμίζω δε, πως εκτός από τις 81 προσλήψεις μονίμων ιατρών που προκηρύχθηκαν, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν τα συμβούλια κρίσεων για τις προσλήψεις ακόμη 942 μονίμων ιατρών. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα που πετύχαμε, σε κεκτημένο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την ίδια την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Και τον στόχο αυτό, θα τον πετύχουμε!».

Μέχρι πότε μπορεί να υποβληθεί η αίτηση από όσους ενδιαφέρονται;

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr, πατώντας εδώ, από τις 27 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου. Και θυμίζουμε πως για 2.500 μονιμοποιήσεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αλλά και νέες προσλήψεις μίλησε προσφάτως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με ό,τι ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,σημείωσε πως «εντός λίγων μηνών, έχουμε κάνει παραπάνω από 5.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Εξετάζουμε το πώς θα μετατρέψουμε θέσεις επικουρικών γιατρών σε Επιμελητές Β’, για να μείνουν και αυτοί», τόνισε ο κος Κικίλιας ενώ υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει πως οι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μείνουν όλοι στο Σύστημα Υγείας και θα μονιμοποιηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments