Διεθνή

Κορωνoϊός εμβόλιο: Διπλή η προστασία από το εμβόλιο της Οξφόρδης

Κορωνoϊός εμβόλιο: Διπλή η προστασία από το εμβόλιο της Οξφόρδης
Κορωνoϊός εμβόλιο: Το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με το εργαστήριο AstraZeneca, θεωρείται από τα πιο υποσχόμενα ανάμεσα στις σχετικές εργασίες που διεξάγονται σ' όλον τον κόσμο για την καταπολέμηση του ιού.

Διπλό επίπεδο προστασίας θα προσφέρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσεται στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως μεταδίδουν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την έρευνα που γίνεται στο φημισμένο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με το οποίο ήρθε σε επαφή το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε απλώς πως ένα μέρος των αποτελεσμάτων για την ασφάλεια του εμβολίου πρόκειται να δημοσιευθεί από την ιατρική επιθεώρηση The Lancet τη Δευτέρα, όπως διευκρινίζει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο έδειξε πως το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική απάντηση κατά του ιού με αντισώματα καιλεμφοκύτταρα, κύτταρα που «σκοτώνουν» τη μόλυνση. «Είναι ο συνδυασμός των δύο για τον οποίο ελπίζουμε ότι θα προστατεύσει τους ανθρώπους», πρόσθεσε η ίδια πηγή στη Daily Telegraph, «είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

Αυτά τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά υποσχόμενα» από υψηλά ιστάμενη ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, ωστόσο δεν επιτρέπουν ακόμη να ξέρουμε ποια θα είναι η διάρκεια της προστασίας την οποία θα προσφέρει το εμβόλιο. Το πρόγραμμα αυτό, σε συνεργασία με το εργαστήριο AstraZeneca, θεωρείται από τα πιο υποσχόμενα ανάμεσα στις σχετικές εργασίες που διεξάγονται σ’ όλον τον κόσμο.

Τα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο Ρόιτερς πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία μιας δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Πέστον έγραψε σε καταχώριση σε μπλογκ: «Ακούω ότι θα υπάρξουν θετικά νέα σύντομα (ίσως αύριο) για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης για την Covid-19 που υποστηρίζεται από την AstraZeneca». Περισσότερα από 100 εμβόλια αναπτύσσονται και δοκιμάζονται σ’ όλον τον κόσμο εναντίον της Covid-19.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η παραγωγή του εμβολίου του κορωνοϊού από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης οι φαρμακοβιομηχανίες που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να ξεκινήσουν την παρασκευή εμβολίου έως το τέλος του καλοκαιριού. «Εάν πούμε ακριβώς πότε θα είναι κυριολεκτικά τα υλικά του εμβολίου σε παραγωγή και βιομηχανοποίηση, είναι ίσως σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, αλλά θα το παράγουμε πραγματικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, συνεργάζεται ήδη με εταιρείες για τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής και την απόκτηση πρώτων υλών.

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ βοήθησε στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τεσσάρων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 μέχρι στιγμής μέσω του προγράμματος Operation Warp Speed, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021. Επίσης, έχει χορηγήσει επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια έως πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις Johnson & Johnson, Moderna Inc, AstraZeneca Plc και Novovax Inc.

Υπέγραψε επίσης συμβόλαιο 450 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα με τη Regeneron Pharmaceuticals Inc για να τη βοηθήσει να παρέχει θεραπείες για ασθενείς με κορωνοϊό. “Οι κλινικές δοκιμές για θεραπευτικά σκευάσματα μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθιστώντας δυνατή την παραγωγή χιλιάδων δόσεων έως το φθινόπωρο”, δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.  «Ενώ πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι η πρόοδος του εμβολίου συμβαίνει με παράδοξο ρυθμό, γρηγορότερα από ό, τι οποιαδήποτε εμβόλια έχουν αναπτυχθεί στην ιστορία, τα θεραπευτικά σκευάσματα κατασκευάζονται ακόμη ταχύτερα» κατέληξε.

Νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έρχεται να δώσει η ρεμντεσιβίρη:

Την ίδια ώρα, ελπίδες για την αντιμετώπιση του ιού έρχεται να δώσει η ρεμντεσιβίρη, καθώς το φάρμακο φαίνεται να έχει αποτελέσματα στους βαριά ασθενείς. Η πειραματική χρήση της είχε αποτέλεσμα σε τρεις βαριά ασθενείς στην Νότια Κορέα, οι οποίοι είδαν βελτίωση της υγείας τους. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισήμαναν, ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στη φαρμακευτική αυτή ουσία ή άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και άλλες θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments