Ελλάδα

Γνωστός Τραπεζίτης αποκάλεσε ανόητο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γνωστός Τραπεζίτης αποκάλεσε ανόητο τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Τραπεζίτης επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό μέσω Twitter

Η επένδυση στην Κασσιόπη στην Κέρκυρα και η επίσκεψη του πρωθυπουργού εκεί για την επίσημη έναρξη των εργασιών του Kassiopi project μπήκαν στο στόχαστρο του γνωστού Τραπεζίτη Νατ Ρότσιλντ, η οικογένεια του οποίου διαθέτει μια εντυπωσιακή βίλα κοντά από εκεί που δρομολογείται η επένδυση. Ο Ρότσιλντ είναι αντίθετος με το συγκεκριμένο έργο και μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο twitter επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό αποκαλώντας τον ανόητο αφού η συγκεκριμένη επένδυση, όπως υποστηρίζει ο Τραπεζίτης είναι καταστροφική για το περιβάλλον της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο Νατ Ρότσιλντ με ανάρτησή στο twitter έγραψε ότι: “Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στην Κέρκυρα για  να επισκεφθεί την περιοχή Ερημίτης. Περιβαλλοντικά η επένδυση αυτή είναι απόλυτη καταστροφή και πηγαίνει την Κέρκυρα στη μαζική ανάπτυξη τύπου δεκαετίας του ’70 με μηδενική προσφορά στην τοπική οικονομία. Ο Μητσοτάκης είναι ανόητος που προασπίζεται αυτό το έργο”.

Ο Ρότσιλντ ανέβασε στο twitter και μια φωτογραφία με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη επένδυση στην Κασσιόπη. Ο γνωστός Τραπεζίτης είχε γράψει: “Ασυνήθιστες σκηνές από την Κέρκυρα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο φιάσκο της επένδυσης του Ερημίτη. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έφτασε για να συναντηθεί με χιλιάδες ντόπιους που προσπαθούν να σώσουν αυτή την παρθένα ακτογραμμή από την καταστροφή”.

Για όσους δεν το γνωρίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη Βόρεια Κέρκυρα, δεσπόζει η εντυπωσιακή βίλα του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Ρότσιλντ, υιού του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ και εξ αγχιστείας εγγονού του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Στα Βόρειο- Ανατολικά της Κέρκυρας, μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Κερασιάς, οι Ρότσιλντ συντηρούν την έπαυλη, όπου φιλοξενήθηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων η Αυτοκράτειρα Σίσυ, πριν την κατασκευή του Αχιλλείου, ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας FlAT Ανιέλι.

Πριν από 47  χρόνια εκεί που δεσπόζει τώρα η έπαυλη, στη μέση ενός αχανούς ελαιώνα, βρισκόταν ένα εγκαταλειμμένο ελαιοτριβείο. Η ηρεμία του παρθένου τοπίου γοήτευσε τον λόρδο Ρόθστσιλντ αλλά και τον τότε -τρίτο- σύζυγο της αγαπημένης του μητέρας Μπάρμπαρα, τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα. Αποφάσισαν να το αγοράσουν. Ανακαίνισαν τα υπάρχοντα κτίρια με τους δύο πυργίσκους και πρόσθεσαν μια πτέρυγα και δύο αυλές, όλα απόλυτα εναρμονισμένα με την ελληνική φύση και την τοπική αρχιτεκτονική.

Το μόνο που μαρτυρά την «ευγενή» καταγωγή των ιδιοκτητών είναι η σημαία με το οικόσημο των Ροθστσίλντ που ανεμίζει στον κερκυραϊκό άνεμο μέχρι σήμερα: μια γροθιά με πέντε βέλη που συμβολίζουν τους πέντε υιούς του ιδρυτή της τραπεζιτικής δυναστείας, υπογραμμισμένη με τις λέξεις «Concordia», «Integritas», «Industria» (ομόνοια, ακεραιότητα, φιλοπονία) σε μπλε και χρυσό φόντο. Αυτό, δε, που χαρακτήριζε τον πατέρα Ροθστσίλντ, Τζέικομπ, και φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα και για τον υιό Nατ είναι ο σεβασμός στη φυσική ομορφιά του ακρωτηρίου πάνω στο οποίο βρίσκεται το καλοκαιρινό τους ανάκτορο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments