Πως Να

Πώς να αφαιρέσω τους λεκέδες από νερό πάνω σε ξύλο

Πώς να αφαιρέσω τους λεκέδες από νερό πάνω σε ξύλο
Νερό σε ξύλο: Λόγω του ότι είναι ένα πορώδες και ινώδες υλικό, το ξύλο αποδεικνύεται συχνά μεγάλος μπελάς όταν πρέπει να καθαριστεί.

Ο λεκές από νερό στο ξύλινο τραπέζι είναι ένας λεκές που συμβαίνει συχνά και είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθεί αλλά όχι αδύνατο.

Το πόσο «επικίνδυνη» είναι η κατάσταση, φαίνεται από το σημάδι στο ξύλο

Η πλειονότητα των επίπλων μας στο σπίτι κατασκευάζεται από ξύλο, με αποτέλεσμα να μην «αντιστέκεται» σε επίμονους λεκέδες όπως το νερό. Οι λεκέδες από νερό σε ξύλινη επιφάνεια έχουν διαφορετική εμφάνιση, είτε είναι άσπρα είτε σκουρόχρωμα σημάδια.

Άσπρα σημάδια, συνήθως με σχήμα δαχτυλιδιού, εμφανίζονται όταν το νερό έχει λεκιάσει επιφανειακά το ξύλινο τραπέζι δηλαδή μόνο στο φινίρισμα, λούστρο, του. Τα σκουρόχρωμα σημάδια εμφανίζονται όταν το νερό έχει διεισδύσει στο ξύλο. Για αυτό είναι απαραίτητες οι οδηγίες προκειμένου να απομακρύνετε και τους δύο τύπους λεκέδων.

Με μαγιονέζα

Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούμε τη μαγιονέζα στο φαγητό αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αφαίρεση λεκέδων από νερό σε ξύλινες επιφάνειες. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι τρίψετε τον λεκέ με ένα πανί βουτηγμένο σε μαγιονέζα, ενώ καλό είναι βάλετε μαγιονέζα με πλήρη λιπαρά γιατί οι πιο ελαφριές μπορεί να μην έχουν αρκετά λιπαρά ώστε να απομακρύνουν τον λεκέ.

Με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο δρα στον λεκέ με όμοιο τρόπο, όπως η μαγιονέζα. Διαπερνά τον λεκέ από νερό και αποκαθιστά το φινίρισμα του ξύλινου τραπεζιού, σύμφωνα με το lekedes. Για αυτό, ποτίστε με ελαιόλαδο ένα καθαρό πανί και τρίψτε τον λεκέ. Αφήστε το να παραμείνει όλη τη νύχτα και ελέγξτε αν ο λεκές από νερό στο ξύλινο τραπέζι έχει απομακρυνθεί. Αν όχι, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Με οδοντόκρεμα

Προϊόν που χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Μερικές φορές, ο λεκές από νερό στο ξύλο είναι τόσο επίμονος ώστε ούτε η μαγιονέζα ούτε το ελαιόλαδο μπορούν να τον αφαιρέσουν. Αυτό συμβαίνει, επειδή συχνά το φινίρισμα του ξύλου έχει καταστραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε η μαγιονέζα ή το ελαιόλαδο δεν μπορούν να το διαπεράσουν. Αυτές τις καταστάσεις «σώζει» η οδοντόκρεμα. Απλώστε οδοντόκρεμα πάνω σε ένα μαλακό, καθαρό πανί και τρίψτε τον λεκέ. Να θυμάστε πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε την απλή λευκή οδοντόκρεμα η οποία δεν περιέχει χρωστικές και λευκαντικές ουσίες.

Με ηλεκτρικό σίδερο

Λίγη θερμότητα, που μπορεί να δώσει το ηλεκτρικό σίδερο ρούχων, είναι αρκετή για να στεγνώσει το νερό και να απομακρύνει τον λεκέ. Το «κλειδί» είναι η χαμηλή θερμοκρασία καθώς η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάψει ή να παραμορφώσει το ξύλο.

Όλα τα ανωτέρω αφορούν σε λευκούς λεκέδες. Αν το σημάδι όμως, είναι σκούρο, σύμφωνα με το lekedes, τότε πάρτε ένα γυαλόχαρτο (Νούμερο 100) και τρίψτε απαλά για να αφαιρέστε το φινίρισμα στην περιοχή του λεκέ. Έπειτα, τρίψτε απαλά την περιοχή του λεκέ με γυαλόχαρτο (Νούμερο 150) και χρησιμοποιήστε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια για να αφαιρέσετε τη σκόνη από το τρίψιμο. Περάστε αρκετές στρώσεις βερνίκι και γυαλίστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments