Ελλάδα

Μάσκες Παπαθανάσης: Τα σούπερ μάρκετ να δίνουν σε πελάτες που δεν έχουν

Μάσκες Παπαθανάσης: Τα σούπερ μάρκετ να δίνουν σε πελάτες που δεν έχουν
Μάσκες Παπαθανάσης:Ο υφυπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ότι πριν από δύο μήνες απέναντι στον φονικό ιό.

Έκκληση στα σούπερ μάρκετ αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Το κάλεσμα του κου Παπαθανάση στους υπευθύνους των σούπερ μάρκετ να παρέχουν μάσκες σε όσους πελάτες τους δεν έχουν μαζί τους, έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση και δημοσίευση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις υπεραγορές. «Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

Πόσο είναι το πρόστιμο;

Όπως επανέλαβε, η μάσκα είναι αυτή που θωρακίζει τους ανθρώπους απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα, ο κος Παπαθανάσης σχολίασε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ότι πριν από δύο μήνες απέναντι στον φονικό ιό, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να τηρούν τα μέτρα. Πάντως, το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι 150 ευρώ.

Και σύμφωνα με ό,τι συμπλήρωσε ο κος Παπαπαθανάσης, «δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα» προτάσσοντας τη σπουδαιότητα της μάσκας. Την ίδια ώρα, όσον αφορά στα αντισηπτικά μαντηλάκια ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πλέον πλαφόν και μπορεί να αγοράζει ο καταναλωτής  όσα θέλει. Όσο για τις μάσκες σχολίασε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας αλλά τώρα το 50% της παραγωγής είναι ελληνικό.

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για καταναλωτές και εργαζόμενους

Αναλυτικά, όπως προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση η οποία αφορά στους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2798)», από σήμερα μέχρι 26 Ιουλίου 2020 ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό – πελάτες, στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπεραγορές (σούπερ μάρκετ).

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο twitter: «Εφαρμόζοντας η πολιτική ηγεσία τού υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές». Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη την Παρασκευή και ισχύει από σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments