Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα
Νίκος Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Προστασίας κάνει λόγο για αυστηρούς ελέγχους και κυρώσει, ενώ αποκλείει ένα νέο γενικό lock down στη χώρα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», κάνει λόγο για αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις το προσεχές διάστημα, προς όσους δεν τηρούν τα μέτρα  πρόληψης για τον κορωνοϊό, ενώ αποκλείει ένα νέο γενικό lock down στη χώρα. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει ότι το ποσοστό των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλό.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνει ότι «δεν τίθεται θέμα για γενικό lock down και αυτό γιατί, (…..) τους προηγούμενους μήνες εμπλουτίσαμε την εργαλειοθήκη μας με στοχευμένα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους». Ωστόσο τονίζει ο κ.  Χαρδαλιάς ότι «…στόχος όλων θα πρέπει να είναι να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουμε κάθε είδους συγχρωτισμούς».

Τι είπε για τις δασικές πυρκαγιές

Παράλληλα αναφερόμενος στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε ότι «κάθε ημέρα έχουμε κατά μέσο όρο 40 δασικές πυρκαγιές και πολλές υπό δύσκολες συνθήκες. Το γεγονός ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε οφείλεται στα ακαριαία αντανακλαστικά των μηχανισμών μας, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών μας και σε όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία αλλά και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας».

19 νέα κρούσματα – Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου

«Σήμερα ανακοινώνουμε 19 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.983, εκ των οποίων το 54.7%αφορά άνδρες.

1.088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αρνητικά τα τεστ των Βρετανών από τις απευθείας πτήσεις

Αισιοδοξία από τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας με την Βρετανία και την επανέναρξη των πτήσεων. Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας και στις 16 Ιουλίου έγιναν 1.437 τεστ.

Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, βγήκαν αρνητικά.

Τονίζεται, ότι στη χώρα μας προσγειώνονται αεροσκάφη από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία. Ωστόσο, σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Οι επαφές τους ιχνηλατήθηκαν και έχουν απομονωθεί.Βεβαίως, τα μαζικά τεστ στις πτήσεις από τη Βρετανία συνεχίζονται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments