Αθλητισμός

Προκριματικά Champions League: Όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Προκριματικά Champions League: Όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ
Προκριματικά Champions League: Οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν ποιους μπορεί να αντιμετωπίσουν στους προκριματικούς αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται σιγά-σιγά μετά τη διακοπή για την πανδημία του κορωνοϊού, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ βλέπουν να διαμορφώνεται το «παζλ» των πιθανών αντιπάλων τους στα προκριματικά του Champions League.

Η ομάδα του Πειραιά που κέρδισε το πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια και ο «Δικέφαλος του Βορρά» που εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο μπροστά από την ΑΕΚ, έχουν αρχίσει να εξετάζουν ποιοι μπορεί αν βρεθούν στον δρόμο τους.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να αποκλείσουν δύο ομάδες έτσι ώστε να μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εάν δεν υπάρξουν ηχηρές εκπλήξεις στον Α’ και Β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος στον τρίτο γύρο (από το «μονοπάτι» των πρωταθλητών) με μία εκ των Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Ερυθρού Αστέρα (Σερβία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μόλντε (Νορβηγία) και Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία). Εάν οι πρωταθλητές Ελλάδας προκριθούν στην επόμενη φάση, τότε στα play off θα αναμετρηθούν με μία εκ των Σεντ Γκάλεν / Λουντογκόρετς ή μια εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Αστάνα (Καζακστάν) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

Όπως καταλαβαίνεται από τα ονόματα των ομάδων, καμία δεν μπορεί να θεωρηθεί φόβητρο για τον Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δρόμος για τα «αστέρια» θα είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα αφού έχουμε δει πολλές φορές τις ελληνικές ομάδες να δυσκολεύονται με ομάδες από την πρώην ΕΣΣΔ ή τα Βαλκάνια.

Τι ισχύει για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, από τη δική του μεριά, θα προσπαθήσει αυτό το καλοκαίρι να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League, καθώς πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά μέσω της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος. Όπως είναι γνωστό, η ομάδα που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League από την Τουρκία θα καθορίσει εν πολλοίς τη μοίρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς με την Τράμπζονσπόρ τιμωρημένη από την UEFA, η Σίβασπορ και η Μπεσίκτας είναι οι διεκδικήτριες της προνομιούχου θέσης με μία αγωνιστική να απομένει στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς λοιπόν έχουν σαφή προτίμηση στη Σίβασπορ (που είναι στο +1 από την Μπεσίκτας εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής), αφού αν τερματίσει εκείνη τρίτη, θα μπουν στους ισχυρούς της κλήρωσης στον δεύτερο προκριματικό γύρο και εκτός των Τούρκων στους πιθανούς αντιπάλους θα συμπεριλαμβάνονται η ολλανδική Άλκμααρ και η δεύτερη του πρωταθλήματος Κροατίας (μια εκ των Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ, Όσιγιεκ ή Ριέκα).

Αν το δεύτερο εισιτήριο από την Τουρκία το κατακτήσει η Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ θα μπει στους ανίσχυρους της κλήρωσης των προκριματικών. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, θα υπάρχει η πιθανότητα ν’ αντιμετωπίσει εκείνη ο ΠΑΟΚ ή κάποια εκ των Βικτόρια Πλζεν και Ραπίντ Βιέννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments