Πολιτική

Παπαγγελόπουλος προανακριτική: «Στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο Τσίπρας – Ο πόλεμος έφτασε στο αποκορύφωμα»

Παπαγγελόπουλος προανακριτική: «Στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο Τσίπρας – Ο πόλεμος έφτασε στο αποκορύφωμα»
Παπαγγελόπουλος προανακριτική: «Τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Για πόλεμο λάσπης με ηχογραφημένα ντοκουμέντα έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ εκτίμησε ότι στην δική του θέση θα βρεθούν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τεώς αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Βουλή για το πόρισμα που του αποδίδει βαρύτατα αδικήματα για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα είπε μεταξύ άλλων: «Τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική.

Δολοφονίες χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη» ενώ πρόσθεσε: «Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη» στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα ένα μήνυμα προς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να τον στηρίξουν εως τέλους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να προκαλέσει θόρυβο για να «κρύψει την φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία ή τον θόρυβο γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα». «Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία. Νιώθω λύπη για την σημερινή αντιπαράθεση. Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Όμως δεν γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει: «Η προανακριτική συγκροτήθηκε για την υποτιθέμενη σκευωρία Νοβάρτις και όμως καλούσαν μάρτυρες για άσχετες υποθέσεις. Παρά τις παραβιάσεις δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τίποτα. Νιώθω όπως ο πρωταγωνιστής στην δίκη του Κάφκα. Παρακαλώ να μου πείτε γιατί κατηγορούμαι.

Ζητάτε την άσκηση της δίωξής μου με προκατασκευασμένο πόρισμα

Το πόρισμα θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία. Είναι μια έκθεση ιδεών πλημμυρισμένη με νομικές ακροβασίες και παράλογες ανακολουθίες». Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε σε άλλο σημείο: «Δεν έχω πει ποτέ κανένα ψέμα στην ζωή μου. Πάντα έλεγα την αλήθεια και αυτό το πληρώνω» Ο πρώην υπουργός μίλησε για προκατασκευασμένο πόρισμα και προειλημμένη δίωξη ενώ χαρακτήρισε την πιθανή παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο ως πολιτική σκευωρία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια σειρά υποθέσεων οι οποίες όπως υποστήριξε αποδεικνύουν παρανομίες της επιτροπής κατά το στάδιο της έρευνας:

  • εξέτασε μάρτυρες που δεν είχαν σχέση με σκάνδαλο Νοβάρτις και μίλησαν για άλλες υποθέσεις κατά παράβαση της εντολής που είχε πάρει η επιτροπή απο την Βουλή
  • δεν κάλεσαν ουσιώδεις μάρτυρες. Δεν κάλεσαν του Μ. Καλογήρου και Μ. Παπασπύρου. Δεν κάλεσαν τον μηνυτή του Αντ. Σαμαρά.
  • απέρριψαν το αίτημά μου για κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Σαμαρά
  • δεν κάλεσαν άλλους εισαγγελείς ώστε να τους ρωτήσουν εαν ποτέ τους είχα εκβιάσει ή έστω τηλεφωνήσει
  • μου έδωσαν 11 ημέρες για να μελετήσω χιλιάδες σελίδες δικογραφίας.
  • δεν με δικάζετε εσείς. Εσείς λειτουργήσατε ως έκτακτο στρατοδικείο» είπε μεταξύ άλλων δίνοντας και μια πρώτη εικόνα για τις ενστάσεις ακυρότητας που θα καταθέσει στα επόμενα στάδια.

«Θέλετε να οδηγήσετε στον μεσαίωνα τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστήριξε σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Για την άσκηση δίωξης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είπε «είναι παράνομη. Εντελώς παράνομη. Γιατί όταν συνέταξε το πόρισμά του ο κ. Ζαχαρής η έρευνα είχε ήδη τεθεί στο αρχείο απο τον κ. Σοφουλάκη το πόρισμα του οποίου είχε προηγηθεί» ενώ επιχείρησε να αμφισβητήσει την νομική αρτιότητα του πορίσματος Ζαχαρή. Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στους βουλευτές ζητώντας να μην ψηφίσουν υπερ της παραπομπής του καθώς διαφορετική ψήφος θα καταδικαστεί από τον λαό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments