Διεθνή

Ερντογάν: Νέες εμπρηστικές αναφορές από τον Τούρκο πρόεδρο

Ερντογάν: Νέες εμπρηστικές αναφορές από τον Τούρκο πρόεδρο
Ερντογάν: Τι έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες εμπρηστικές αναφορές λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για να αποτίσει φόρο τιμής στον ιδρυτή της Τουρκίας κι εκεί έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών:

«Τα ιστορικά επιτεύγματα που έχουμε επιτύχει σε διαφορετικά μέτωπα από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο έως και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκαλύπτουν τη δύναμη της χώρας μας και τις ικανότητες του στρατού μας.

Με την αυστηρή πειθαρχία, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τις τεράστιες ικανότητες αποτροπής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας και της επιβίωσης της πατρίδας μας ενάντια στα κακά μάτια».

Τι δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν

Εν τω μεταξύ, ως «υπερβολική» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, την αντίδραση της Ελλάδας στις κινήσεις της Τουρκίας μετά την έκδοση της προκλητικής NAVTEX. Μιλώντας σε σεμινάριο του think tank «European Policy Center» ο κ. Καλίν υποστήριξε ότι «δεν θέλουμε στρατιωτική ή πολιτική ένταση».

«Θέλουμε η Τουρκία και η Ελλάδα να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, το έχει πει ο Πρόεδρος: για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, όλα μέρος των συζητήσεων» πρόσθεσε ο κ. Καλίν. Ωστόσο επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως είναι 2 χιλιόμετρα από Τουρκία και 580 από το ελληνικό έδαφος».

«Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών. Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απόψεις» κατέληξε για το θέμα ο Ιμπραήμ Καλίν.

Αντίστροφη μέτρηση για την ισλαμική προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Την αυριανή ημέρα περιμένουν στην Τουρκία, καθώς έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 10ης Ιουλίου, η Αγιά Σοφιά θα λειτουργεί ως τζαμί. Σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, έκανε ανακοινώσεις αναφορικά με την αυριανή πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων. Η κύρια προσευχή (Τζουμά Ναμαζί) αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου περίπου στις 13:30. Οι πόρτες της Αγιάς Σοφιάς ωστόσο, θα ανοίξουν από τις 10:00 και θα παραμείνουν ανοικτές έως την επόμενη ημέρα το πρωί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments