Ελλάδα

Μπλακ άουτ Αίγινα Αγκίστρι: Διακοπή λόγω φωτιάς στα Μέθανα

Μπλακ άουτ Αίγινα Αγκίστρι: Διακοπή λόγω φωτιάς στα Μέθανα
Μπλακ άουτ Αίγινα Αγκίστρι: Ο ΔΕΔΔΗΕ περιμένει νέα εντολή της Pυροσβεστικής, για να προχωρήσει στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Γενικό μπλακ άουτ παρουσιάζεται εδώ και μία ώρα σε Αίγινα και Αγκίστρι, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους βρίσκονται εκεί. Όπως αναφέρει το aeginaportal, εκτιμάται ότι η διακοπή οφείλεται στη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Μέθανα.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Αιγίνης:

«Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή των Μεθάνων. Αναμένουμε ενημέρωση από την Πυροσβεστική και ευχόμαστε τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς και αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Αίγινας», αναφέρει ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς.

Η φωτιά στα Μέθανα

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Μέθανα Τροιζήνας. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments