Αθλητισμός

Ολική ανατροπή – Γήπεδο στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός

Ολική ανατροπή – Γήπεδο στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός
Η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου μιλά για γήπεδο χωρητικότητας 22.000 θέσεων.

Όνειρο εκατομμυρίων φιλάθλων του Παναθηναϊκου είναι η κατασκευή γηπέδου που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της Πράσινης ΠΑΕ. Και ενώ όλοι όσοι ασχολούνται με το Τριφύλλι έχουν εστιάσει την προσοχή τους και περιμένουν να δουν τι θα γίνει με την διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό, έρχεται μια ρηξικέλευθη πρόταση να ταράξει και πάλι τα νερά για τον ταλαιπωρημένο εδώ και χρόνια μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Και αυτή η πρόταση δεν έρχεται από κάπου τυχαία αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού τον κ. Γιάννη Αλαφούζο.

Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι ο κ. Αλαφούζος ήθελε και στήριζε την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό και την διπλή ανάπλαση έρχονται πληροφορίες που ανατρέπουν τα δεδομένα. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το sdna.gr ο κ. Γιάννης Αλαφούζος σκέπτεται πάρα πολύ σοβαρά να προτείνει στην Πολιτεία την κατασκευή γηπέδου στη Λεωφόρο εκεί που είναι άλλωστε και η φυσική έδρα των πρασίνων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sdna, το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Αλαφούζος και που αναμένεται να ξεδιπλώσει στο τραπέζι της συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, δηλαδή Δήμο Αθηναίων και Κυβέρνηση, είναι να προχωρήσει η αναπροσαρμογή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με ένα ολικό λίφτινγκ που θα περιλαμβάνει το γήπεδο ποδοσφαίρου, τον Τάφο του Ινδού, τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και την ανάπλαση της γύρω περιοχής, με ένα σχέδιο που θυμίζει πάρα πολύ έντονα εκείνο που είχε παρουσιαστεί στον Τάφο του Ινδού την άνοιξη του 2016.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στις επίσημες εξαγγελίες του τότε δεν έκρυβε ότι είναι υπέρμαχος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας,γνωρίζοντας άλλωστε ότι καλύτπει τον μέσο φίλο του Παναθηναϊκού τόσο για συναισθηματικούς, όσο και για πρακτικούς λόγους, δημιουργώντας μία πύρινη έδρα. Στο διάστημα μάλιστα, που η συζήτηση για τον Βοτανικό είχε πάρει χαρακτήρα «δημόσιας διαβούλευσης», απέφυγε να πάρει θέση και ουσιαστικά ποτέ δεν αναίρεσε τις αρχικές του απόψεις, από τότε που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό: Πως δηλαδή οποιαδήποτε άλλη λύση, σε κάποια άλλη περιοχή θα γινόταν με συναισθηματικό αντίτιμο για τον σύλλογο. Και μόνο αν ήταν μία λύση απόλυτα συμφέρουσα προς τον σύλλογο και όλα τα τμήματα του, θα άναβε το πράσινο φως για τον Βοτανικό.

Το σχέδιο του Γιάννη Αλαφούζου που παρουσιάστηκε τότε και προφανώς αποτελεί το όνειρο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, κάνει λόγο για μία νέα ανακαινισμένη, πιο μοντέρνα Λεωφόρο Αλεξάνδρας χωρητικότητας 22.000 θέσεων, που θα εξασφαλιστεί με την ανέγερση δύο νέων εξεδρών στην Τσόχα και την Αλεξάνδρας που δεν θα ξεπερνούν σε ύψος αυτό της Θύρας 13 (ώστε να μην αλλάξει ο συντελεστής δόμησης), αλλά και έργα ανάπτυξης στην γύρω περιοχή”.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η ιδέα του Βοτανικού παραμένει στο παιχνίδι, παρόλα αυτά η Λεωφόρος είναι ισχυρός αντίπαλος στην… κούρσα για την τελική απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments