Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα – 8 τα εισαγόμενα

Ελλάδα κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα – 8 τα εισαγόμενα
Ελλάδα κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα μέχρι σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου, αναφέρει πως έχουν ξεπεραστεί τα 4.190.

Σε 27 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Όσο αφορά στη γεωγραφική κατανομή τους, σημειώνεται μια αύξηση στην Αττική ενώ μετά ακολουθούν Αχαΐα και Βοιωτία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 26 Ιουλίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Έτσι, ο «χάρτης» των κρουσμάτων σήμερα Κυριακή έχει ως εξής:

  • τέσσερα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,
  • ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την Κυριακή 26 Ιουλίου

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό για τα δεδομένα έως σήμερα, αναφέρεται πως τα κρούσματα συνολικά είναι 4.193. «Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4193, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Νοσηλεύονται 9 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα μισά στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, σύμφωνα με απολογισμό από το AFP. Τουλάχιστον 16.050.223 κρούσματα και 645.184 θάνατοι έχουν καταγραφεί, κυρίως στις ΗΠΑ, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού με 4.178.021 κρούσματα και 146.460 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments