Πολιτική

Κικίλιας κορωνοϊός: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν»

Κικίλιας κορωνοϊός: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν»
Κικίλιας κορωνοϊός: Να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας τονίζοντας παράλληλα πως ανησυχεί για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Έκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής απήυθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ζήτησε από τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις. “Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι η ατομική μας συμπεριφορά” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα ο δήλωσε ότι “ξέραμε πως θα υπάρξουν με το άνοιγμα του τουρισμού” και πρόσθεσε ότι “είμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες και αυτό οφείλεται στο οργανωμένο σύστημα ελέγχου και ιχνηλάτησης”.

«Ξέραμε πως με το άνοιγμα τουρισμού θα είχαμε αύξηση. Είναι προφανές πως σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πολύ χαμηλότερα διότι έχουμε οργανωμένο σύστημα έλεγχου ιχνηλάτησης και απομόνωσης κρουσμάτων» είπε και υπογράμμισε πως αντιδρούμε άμεσα στα δεδομένα. «Είχαμε φτάσει το Ρ στο 0.119.» συνέχισε και επεσήμανε πως αυτό σε μεγάλο βαθμό σήμαινε ότι είχε ελεγχθεί ο ιός.

«Αλλά ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα σπίτια και κάναμε όλες αυτές τις θυσίες για να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας» διευκρίνισε. Στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την ύπαρξη ορφανών, ασυμπτωματικών κρουσμάτων, αφού δεν είναι δυνατόν από αυτά να βρεθεί από πού έγινε μετάδοση του ιού, όσο και για τα φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας για τον κορωνοιό στην Ελλάδα, που παρατηρούνται πλέον σε κάποιο βαθμό.

“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν”, είπε χαρακτηριστικά.

“Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αντιμετωπίζαμε την πιο μεγάλη κρίση δημοσιάς υγείας των τελευταίων ετών. Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός πως το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας οργανώθηκε σωστά” σημείωσε και λίγο πριν το τέλος έκανε ειδική μνεία στον πρωθυπουργό, ο οποίος “τόλμησε νωρίτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη και πήρε μέτρα. Επωμίστηκε τεράστιο βάρος, δικαιώθηκε και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε τα χειρότερα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες”.

“Με ιεράρχηση το εμβόλιο κορωνοϊού”:

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, χθες ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως θα γίνονται με ιεράρχηση. Ο υπουργός, είπε ότι από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρίες και πανεπιστήμια και προφανώς θα υπάρχει ιεράρχηση για εκείνους που πρέπει να προστατευτούν. «Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούνε», εξήγησε και τόνισε ότι εκτός από το εμβόλιο η πολιτεία θα λάβει και άλλα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments