Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συναντάει σήμερα την ΥΠΕΞ Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχάριεβα

Νίκος Δένδιας: Συναντάει σήμερα την ΥΠΕΞ Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχάριεβα
Νίκος Δένδιας: Η επίσκεψη συμπίπτει με τα 140 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, συναντιέται σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου και ώρα 11:45, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο «τραπέζι» θα τεθούν ζητήματα πολύ σημαντικά που αφορούν και τις δύο βαλκανικές χώρες 

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα συζητηθεί η πορεία της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Όπως συνηθίζεται, με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:15. Και να αναφέρουμε πως η εν λόγω επίσκεψη συμπίπτει με τα 140 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με ό,τι επισημαίνει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές του Νίκου Δένδια

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με περιφερειακούς, αλλά και Ευρωπαίους αξιωματούχους, σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Νωρίτερα την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), με τον οποίο συζήτησαν τη διμερή συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ και ζητήματα της περιοχής, καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύφωνα με σχετική ανάρτηση στο twitter.

Επιπροσθέτως, ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry). Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, ενώ συζήτησαν τα τρέχοντα περιφερειακά ζητήματα. Ο κ. Δένδιας είχε ξανά τηλεφωνική επαφή με τον κ. Σούκρι πριν από μερικές ημέρες. Μάλιστα, την Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, αναφορικά μετις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, είχε τηλεφωνικές επαφές με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal bin Farhan), καθώς και με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, Ίνε Μαρί Έρικσεν (Ine Marie Eriksen Soreide).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments