Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 29 Ιουλίου: 57 νέα κρούσματα – 4.336 συνολικά – 203 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 29 Ιουλίου: 57 νέα κρούσματα – 4.336 συνολικά – 203 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 29 Ιουλίου: Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξήθηκαν στα 57!

Μετά την χθεσινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό ο αριθμός  στη χώρα μας  σήμερα ανέβηκε ακόμα περισσότερο φτάνοντας τα 57 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, για σήμερα 29 Ιουλίου επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα  57 νέα κρούσματα με τα 10 να έχουν εντοπιστεί κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός πλέον ανέρχεται στους 4336 όπως φαίνεται και στο infographic που ακολουθεί.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.

1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετικό κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής

Ανησυχία στην Κομοτηνή και στους συγγενείς των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος. Άλλες δύο γυναίκες που διαμένουν στην σχολή έχουν υποβληθεί στο τεστ καθώς είχαν παρουσιάσει συμπτώματα και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Οι υπόλοιποι δόκιμοι μένουν σε καραντίνα στα δωμάτιά τους

Ο εκπαιδευόμενος συνοριοφύλακας, σύμφωνα με το ethnos.gr εμφάνισε συμπτώματα τη Δευτέρα, και την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικός. Οι υπόλοιποι δόκιμοι συνοριοφύλακες ενημερώθηκαν να παραμείνουν στα δωμάτιά τους, ενώ από τη σχολή ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Οι περισσότεροι δόκιμοι συνοριοφύλακες που διαμένουν στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων της Κομοτηνής κατάγονται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και θα υπηρετήσουν στον τόπο καταγωγής τους.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Ίσως να επεκταθεί η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, μεγαλύτερη ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, καθώς όπως είπε, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 80-100 άτομα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους άφησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε «η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία». Μάλιστα, έθεσε και θέμα επάρκειας των μασκών, ειδικά αν καταστεί υποχρεωτική η χρήση της ακόμα και στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments