Ελλάδα

Προσφυγικό: 175 αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα για Γερμανία

Προσφυγικό: 175 αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα για Γερμανία
Προσφυγικό: Στους 175 ανέρχονται οι αιτούντες άσυλο που αναχωρούν σήμερα για τη Γερμανία από τα ελληνικά νησιά.

Αναχωρούν σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου, από τις δομές των νησιών για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο, από τους οποίους 85 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 90 άτομα οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Η επανένωση των οικογενειών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου. Όπως επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος:

“Η σημερινή αποστολή συμβάλλει στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται για σταδιακή, συνεχή και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών”.

«Η συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αποτελέσματα στενής και λειτουργικής συνεργασίας», προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος. Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι τον σκοπό της αποσυμφόρησης των νησιών υπηρετεί και το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών 5.000 ατόμων, που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης. Όπως εξηγεί, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, “οι πρώτες πτήσεις επιστροφών προγραμματίζονται για επόμενο χρονικό διάστημα”.

Προσωρινή δομή προσφύγων προτείνει ο Δήμος Αθηναίων:

Εν τω μεταξύ, προσωρινή δομή για πρόσφυγες δίπλα στην ήδη υπάρχουσα δομή αιτούντων άσυλο του Ελαιώνα σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων μαζί με συναρμόδιους φορείς. Στόχος τους να αποσυμφορηθεί η Πλατεία Βικτωρίας και να σταματήσει η συνήθεια του να φτάνουν στην Πλατεία από τα νησιά οι πρόσφυγες, που ήδη έχουν πάρει άσυλο, και να διαβιούν εκεί. Η πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να οργανώσει μια τέτοια δομή ανακοινώθηκε από την εντεταλμένη για το Προσφυγικό δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, Μελίνα Δασκαλάκη κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κ. Δασκαλάκη δεν ανακοίνωσε το πού χωροθετείται αυτή η δομή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αφορά έκταση 3 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται δίπλα στον οργανωμένο καταυλισμό του Ελαιώνα: «Το πρόβλημα της Πλατείας Βικτωριας είναι ότι έχει εμπεδωθεί μια συνήθεια να πηγαίνουν εκεί όλοι οι πρόσφυγες με το που φτάνουν στον Πειραιά. Σκεφτήκαμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την Αστυνομία και όλους τους συναρμόδιους φορείς και υποβάλαμε την πρόταση του Δημάρχου η οποία έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από όλους. Θα δημιουργήσουμε μια δομή τράνζιτ που θα εξυπηρετεί την ανάγκη που φέρνει όλον αυτόν τον κόσμο να παραμένει στην Πλατεία Βικτωρίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments