Πως Να

Πώς να μαλακώσω τις σκληρές πετσέτες μου

Πώς να μαλακώσω τις σκληρές πετσέτες μου
Σκληρές πετσέτες: Καλό είναι να μην βάζετε όλες τις πετσέτες μαζί σε μία πλύση καθώς βαραίνει πολύ ο κάδος του πλυντηρίου σας.

Αφού βγούμε από το μπάνιο ή όταν πλένουμε τα χέρια μας, θέλουμε οι πετσέτες μας να είναι μαλακές και αφράτες και όχι σκληρές και τραχές.

Είναι τέλειο το συναίσθημα που τυλιγόμαστε σε μία μαλακή, φρέσκια, μυρωδάτη πετσέτα, τόσο τέλεια όσο ήταν όταν την αγοράσαμε. Οπότε, το πρόβλημα με τις σκληρές πετσέτες προκύπτει είτε πρόκειται για μια νέα αγορά είτε αλλοιώνεται η επιφάνεια μετά από τα πολλά πλυσίματα. Όμως, για όλα υπάρχει λύση και έτσι μπορείτε να χαρίσετε ξανά στις σκληρές πετσέτες σας τη χαμένη απαλότητα και φρεσκάδα που θέλετε.

Πλύντε τις πετσέτες με λευκό ξίδι 

Ένας τρόπος για να μαλακώσετε τις πετσέτες σας είναι να τις πλύνετε με 1 φλυτζάνι λευκό ξίδι. Βάλτε το μέσα στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και πλύντε τες μέσα σε αυτό το μείγμα. Αυτό καλό είναι να το κάνετε μία ή δύο φορές τον μήνα καθώς το ξίδι επαναφέρει τις πετσέτες στην αρχική τους κατάσταση, σύμφωνα με το spirossoulis. Μπορείτε, μάλιστα, να βάζετε μία κούπα ξίδι στο ξέβγαλμα κάθε φορά που πλένετε τις πετσέτες σας για να μη σκληρύνουν ποτέ ξανά.

Βάλτε απορρυπαντικό με μαγειρική σόδα

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε πιο απαλές τις πετσέτες σας είναι να βάλετε στο πλυντήριό σας κανονικά απορρυπαντικό και 1/2 φλυτζάνι μαγειρική σόδα. Στο ξέβγαλμα προσθέστε 1 φλυτζάνι λευκό ξίδι. Το συγκεκριμένο tip είναι ιδανικό για τις πετσέτες παραλίας οι οποίες λόγω του αλατιού συνηθίζουν να κοκαλώνουν.

Να στεγνώνουν οι πετσέτες φυσικά

Μην ξεχνάτε να αφήνετε τις πετσέτες σας να στεγνώνουν φυσικά ενώ είναι πολύ σημαντικό να τις βάζετε για πλύσιμο μετά από τρεις με τέσσερις χρήσεις, πλένοντάς τες στους 30 με 40 βαθμούς Κελσίου. Αν τις πλένετε σε περισσότερους βαθμούς, τις σκληραίνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Να παίρνετε πάντα χοντρές και βαριές πετσέτες

Αγοράζετε πάντα χοντρές και βαριές πετσέτες καθώς οι πιο λεπτές και ελαφριές συνήθως δεν είναι καλής ποιότητας και σκληραίνουν πολύ γρήγορα ενώ είναι ωφέλιμο να αγοράζετε όσο πιο ακριβές πετσέτες γίνεται μα πάντα ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε νοικοκυριού. Να θυμάστε πως όσο πιο ακριβές είναι οι πετσέτες, τόσο πιο αφράτες μένουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments