Πολιτική

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή
Φορολογικό νομοσχέδιο: Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε χθες, Τετάρτη 29 Ιουλίου, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και το πρόγραμμα «Γέφυρα». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν όχι. Παρών είπαν Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.

Στην τροπολογία για να αναδρομικά στους συνταξιούχους: Ναι ψήφισαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Όχι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ25 δήλωσε παρών.

«Το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζει απόψε η Βουλή περιλαμβάνει παρεμβάσεις φορολογικής ελάφρυνσης αλλά και διατάξεις που αντιμετωπίζουν παθογένειες, διαμορφώνουν ένα ελκυστικό περιβάλλον για την άσκηση της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας», είπε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μετά από πολλά χρόνια που είχε διαρραγεί το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες, πλέον αποκαθίσταται.

“Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους, μέσα στο 2020, τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται”, είπε επίσης ο κ. Βεσυρόπουλος που σημείωσε ότι μετά το φορολογικό νομοσχέδιο θα ακολουθήσουν άλλες παρεμβάσεις, θα προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού προτύπου για τη χώρα με την αξιοποίηση των 72 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα:

Στην τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμήνυσε ότι η χορήγηση των αναδρομικών αποτελεί το «ταβάνι» των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ενδεχόμενες παρεμβάσεις στο μέλλον», ανέφερε και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες και εφεδρείες για κάθε δύσκολη στιγμή.

Στην κριτική δε, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν συνιστά πολιτική απόφαση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά υποχρέωση της κυβέρνησης η καταβολή των αναδρομικών, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η επιλογή να δοθεί σε όλους και όχι μόνον σε όσους προσέφυγαν, είναι πολιτική. «Η υποχρέωση της κυβέρνησης ήταν να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση για αυτούς που είχαν προσφύγει, θα προσέφευγαν και όλοι οι υπόλοιποι αν το κάναμε αυτό. Και προφανώς θα δικαιωνόντουσαν στην πορεία χρόνου και θα υποβάλαμε συνταξιούχους σε κόπο και δαπάνη, επιλέξαμε λοιπόν να τα δώσουμε όλα μαζί, εφάπαξ εντός του 2020 και αυτό είναι πολιτική απόφαση και επιλογή», σχολίασε ο πρωθυπουργός και μίλησε για δέσμευση ενός ποσού της τάξης του 1,4 δις ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments