Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη κορωνοϊός: Αν χρειαστεί, θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη κορωνοϊός: Αν χρειαστεί, θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη κορωνοϊός: Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Τι ισχύει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους διασκέδασης

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Όμως, τονίστηκε ότι υπάρχει η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας. Για αυτό ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός στους επιστήμονες.]

Τρεις φορές την εβδομάδα οι τακτικές τηλεδιασκέψεις

Επίσης, ανέφερε δε ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικό lockdown

Παράλληλα, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει τοπικά lockdown, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όλα αυτά είναι μέσα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού».

«Αναπροσαρμόζουμε το σχέδιο μας και λαμβάνουμε όποιο μέτρο απαιτείται έχοντας υπόψη την εισήγηση των ειδικών για να αναχαιτίσουμε τον ιό και να προστατέψουμε την κοινότητα», αν και εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία όμως, οφείλονται σε «απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments