Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 1η Αυγούστου: 110 νέα κρούσματα – 4587 συνολικά – 206 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 1η Αυγούστου: 110 νέα κρούσματα – 4587 συνολικά – 206 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 1η Αυγούστου: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι 110.

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ο χθεσινός αριθμός ήταν 78,αλλά σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων είναι 110! Ανάμεσα σε αυτά μόλις τα εννέα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 4587. Το μοναδικό θετικός της ημέρας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω Infographic, είναι ότι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την επαναφορά του sms και το ενδεχόμενο τοπικών Lockdown εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το Οpen, για να προλάβει τα χειρότερα τρέχει η κυβέρνηση, με δύο ορόσημα πολύ σημαντικά: τον Δεκαπενταύγουστο και την επανέναρξη των σχολείων αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι μετά τον Δεκαπενταύγουστο να υπάρξει επαναφορά των sms και των τοπικών λοκντάουν.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό. Όπως αναφέρει το ethnos.gr αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται τρεις φορές τηλεδιάσκεψη υπό τον ίδιο με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται και εντός του Αυγούστου. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του OPEN η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments