Ελλάδα

Γάμος κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Εικοσιένα κρούσματα μετά το γαμήλιο γλέντι

Γάμος κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Εικοσιένα κρούσματα μετά το γαμήλιο γλέντι
Γάμος κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Άλλα 19 κρούσματα πέρα από το ζευγάρι επιβεβαιώθηκαν μετά τη γαμήλια τελετή. Σύμφωνα με πληροφορίες στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου εξετάζονται 200 ύποπτα κρούσματα.

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μετά από το γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από το ζευγάρι επιβεβαιώθηκαν άλλα 19 κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το skai.gr στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου εξετάζονται 200 ύποπτα κρούσματα που δεν σχετίζονται όλα με τη γαμήλια τελετή.

H εκκλησία όπου τελέστηκε ο γάμος στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτός υπαίθριος χώρος, ωστόσο, περίπου 40 από τους καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του ναού γιατί μετά τον γάμο το ζευγάρι έκανε και τη βάφτιση του παιδιού του.

Eξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου πήρε ο γαμπρός και οι καλεσμένοι, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του, που νοσηλεύτηκαν αφότου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, ο γαμπρός περιέγραψε στον ΣΚΑΙ την περιπέτεια της υγείας του, λέγοντας ότι την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε να νιώθει αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επομένη έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως πήγαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

Τι είπε ο γαμπρός σε συνέντευξή του

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί άλλαξαν βάρδια λίγο με τρόμαξαν, είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ότι είμαι ομάδα υψηλού κινδύνου. Εκεί λίγο φοβήθηκα. Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα, ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;» ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

Όσον αφορά στο ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός τόνισε το εξής: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος». Ωστόσο, το αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων ήταν νέα μέτρα και έτσι από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Σε καραντίνα καλεσμένοι γάμου στις Σέρρες

Σε καραντίνα μπήκαν όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο που έγινε την περασμένη Κυριακή σε χωριό των Σερρών. Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά. Όπως αναφέρει το epiloges.tv, όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα. Οι Αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με το νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου. Αυτός είναι και ο λόγος, εξάλλου, που ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments