Ελλάδα

Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: 100 ύποπτα κρούσματα – Μια έγκυος θετική στον ιό

Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: 100 ύποπτα κρούσματα – Μια έγκυος θετική στον ιό
Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: Συναγερμός σήμανε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς υπάρχουν 100 ύποπτα κρούσματα του ιού.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια έξαρση στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Μεγάλη πρόβλημα αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα από την εφημερία της Παρασκευής, 31 Ιουλίου, στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ενημέρωση ΠΟΕΔΗΝ προσήλθαν στην εφημερία και εξετάστηκαν 100 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μισά από αυτά ήταν ήδη γνωστά από τον γάμο που έγινε στην περιοχή.

Μέχρι τώρα από τις εξετάσεις βγήκαν 5 από το γάμο θετικά και 4 θετικά από άλλες περιπτώσεις. Την ίδια στιγμή έχει διακομισθεί και μια έγκυος θετική από Βέροια για να γεννήσει το μωράκι της. Αν υπάρχει κάτι θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα περιστατικά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Πάντως, αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από πολλά ύποπτα κρούσματα πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν στο γάμο.

Μαζικά κρούσματα μετά από γλέντι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Στον γάμο στη Θεσσαλονίκη παρευρέθησαν εκατοντάδες καλεσμένοι, εκ των οποίων ορισμένοι προέρχονταν από τη Γερμανία. Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα μετά την τελετή οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα ανατολικά της πόλης, όπου θα γινόταν το γλέντι. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, αλλά εξαιτίας του καιρού, το γλέντι μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τουλάχιστον 11 κρούσματα κορωνοϊού, στην αρχή, ενώ τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 16. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδελφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Πάντως, εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου πήρε ο γαμπρός και οι καλεσμένοι, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του, που νοσηλεύτηκαν αφότου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, ο γαμπρός περιέγραψε στον ΣΚΑΙ την περιπέτεια της υγείας του, λέγοντας ότι την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε να νιώθει αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επομένη έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως πήγαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί άλλαξαν βάρδια λίγο με τρόμαξαν, είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ότι είμαι ομάδα υψηλού κινδύνου. Εκεί λίγο φοβήθηκα. Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα, ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;» ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

Όσον αφορά στο ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός τόνισε το εξής: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος». Ωστόσο, το αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων ήταν νέα μέτρα και έτσι από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments