Ελλάδα

Τσιόδρας ενημέρωση: Η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ξεφύγει – Χρειάζεται η τήρηση των μέτρων

Τσιόδρας ενημέρωση: Η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ξεφύγει – Χρειάζεται η τήρηση των μέτρων
Τσιόδρας ενημέρωση: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι ανεβαίνει ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και πως είναι ξεκάθαρη η μετατόπιση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες σε μικρότερες ηλικίες.

Μετά από 70 ημέρες, ο λοιμωξιολόγος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψαν μαζί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Την ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα εξέφρασε κατά την επιστροφή του στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως «η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη στην χειρότερη κατάσταση των 100 ετών. Σήμερα κατ΄εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο», ενώ αναφέρθηκε στα 121 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, εξηγώντας τι συνέβη και υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Το R δεν είναι πάνω από 1 κι αυτό θα ήταν καταστροφικό – Πρέπει να το ρίξουμε κάτω από το 1, με τήρηση των μέτρων

Στην συνέχεια μίλησε και για το ότι πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ασυμπτωματικά κρούσματα στην χώρα μας, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων. «Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα», συμπλήρωσε, αναφέροντας ως μοναδικό θετικό στοιχείο τον μικρό αριθμό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε επίσης ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, ενώ παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες. «Οι νέοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά» υπογράμμισε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.  Παράλληλα, εντόπισε τα μεγάλα προβλήματα, έως τώρα, στους γάμους και στον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε διάφορες συγκεντρώσεις, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιβεβλημένη η χρήση της μάσκας

«Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις – Η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας», επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Για τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού και το εμβόλιο

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να είναι το νέο όπλο στη μάχη κατά του Covid 19. «Δεν υπάρχει μαγική λύση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Υπάρχει ελπίδα για ένα ασφαλές εμβόλιο», τόνισε.

121 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα μας.Μετά από δύο και πλέον μήνες, οπότε και σταμάτησε η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Σωτήρη Τσιόδρα (στις 26 Μαΐου ήταν η τελευταία), τα ανησυχητικά δεδομένα με την αύξηση των κρουσμάτων του ιού φαίνεται πως οδήγησαν και στην επανεμφάνιση του λοιμωξιολόγου.

Η ενημέρωση ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments