Nέα της αγοράς

Απολύσεις Booking.com: Στον δρόμο μένει ένας στους τέσσερις εργαζόμενους λόγω κορωνοϊού

Απολύσεις Booking.com: Στον δρόμο μένει ένας στους τέσσερις εργαζόμενους λόγω κορωνοϊού
Απολύσεις Booking.com: «Κύμα» απολύσεων υπάρχει στην εταιρεία λόγω των δυσκολιών που επέφερε ο κορωνοϊός.

Σοκ για τους εργαζόμενους της Booking.com. Η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων ανακοίνωσε σήμερα 4 Αυγούστου ότι θα μειώσει έως και κατά ένα τέταρτο το προσωπικό της εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για μια απόφαση που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις, καθώς μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Άμστερνταμ και απασχολεί περίπου 17.500 εργαζομένους σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν έκανε γνωστό τον ακριβή αριθμό των θέσεων που θα περικοπούν, ενημερώνοντας πως οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες». Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι «έως το 25%» των εργαζομένων ενδέχεται να πληγεί από αυτό το «εξαιρετικά δύσκολο» μέτρο, όπως το χαρακτηρίζει.

«Η κρίση της Covid-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος», τονίζει η Booking.com σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν και κάναμε πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον (της βιομηχανίας) του τουρισμού», συμπληρώνει η εταιρεία. Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού της.

Πιο συγκεκριμένα, η Airbnb είχε ανακοινώσει στις αρχές του Μαΐου ότι προχωρήσει σε αυτή την επιλογή λόγω των δυσκολιών από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Μπράιαν Τσέσκι, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρίας βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, είχε μιλήσει για τις απολύσεις στις 5 Μαΐου. Με επιστολή του προς τους εργαζομένους της ψηφιακής πλατφόρμας, ανακοίνωσε την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε τότε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments