Πολιτική

Κικίλιας κορωνοϊός: Δεν είναι άτρωτοι οι νέοι άνθρωποι

Κικίλιας κορωνοϊός: Δεν είναι άτρωτοι οι νέοι άνθρωποι
Κικίλιας κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε τη σημασία τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας έναντι της λοίμωξης.

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου, διαδοχικές συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας, στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

Σε αυτές τις συναντήσεις επεσήμανε τη σημασία τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας έναντι της λοίμωξης κορωνοϊού, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους νέους ανθρώπους ότι δεν είναι άτρωτοι. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, στην έναρξη των εργασιών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη. Έχουμε δύο συνεχόμενες συνεδρίες με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της Ελλάδας, για ένα πρόγραμμα ενημέρωσης – εκπαίδευσης από το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας».

«Κανείς από τους πολίτες δεν είναι άτρωτος και όλοι μας πρέπει να προσέχουμε»

Και προσέθεσε το εξής: «Θέλω για μια ακόμη φορά να επιστήσω την προσοχή όλων στα μέτρα ατομικής προστασίας, στις μάσκες που πρέπει να φοράμε, στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, στην υγιεινή των χεριών μας, που είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Είναι ένας δύσκολος μήνας ο Αύγουστος και όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική μας συμπεριφορά, από το φιλότιμό μας και από την αγάπη για τον συνάνθρωπο, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες».

Τέλος, ανέφερε πως θέλει να στείλει ένα μήνυμα στα νέα παιδιά αυτής της χώρας. «Καταλαβαίνω ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή χαλάρωσης, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι, δεν είναι άτρωτοι οι νέοι άνθρωποι. Πρέπει όλοι να προσέχουν και να αναλογιστούμε όλοι μαζί ότι έχουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ή ενδεχομένως κάποιο συγγενή με υποκείμενο νόσημα. Παρακαλώ πάρα πολύ, ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, κυρίως στις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου. Ο τρόπος που θα συμπεριφερθούμε τον Δεκαπενταύγουστο, θα μας ακολουθήσει και στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments