Πολιτική

Ορκωμοσία υπουργών: Ολοκληρώθηκε η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο

Ορκωμοσία υπουργών: Ολοκληρώθηκε η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Ορκωμοσία υπουργών: Ολοκληρώθηκε η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο - Πολιτικός όρκος από τον Πάνο Τσακλόγλου.

Με μία σύντομη τελετή ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των τριών νέων μελών της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο Πάνος Τσακλόγλου έδωσε πολιτικό όρκο, ενώ οι Ταγαράς και Ράπτη επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο.

Έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο τους ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και οι νέοι υφυπουργοί Υγείας, Ζωή Ράπτη και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς. Πολιτικό όρκο έδωσε ο κ. Πάνος Τσακλόγλου, νέος υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση.

Με μάσκες η ορκωμοσία

Οι νέοι υπουργοί, όπως και ο πρωθυπουργός φορούσαν την σκουρόχρωμη μάσκα με το εθνόσημο, ενώ η κυρία Σακελαροπούλου λευκή μάσκα. Μετά την ορκωμοσία οι υπουργοί υπέγραψαν το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, απολυμαίνοντας τα χέρια τους, πριν παραλάβουν την πένα για τις υπογραφές.

Το «παρών» στην διαδικασία έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης, προκειμένου να συγχαρεί τον κ. Παπαθανάση, με τον οποίο έχει άριστη συνεργασία στο υπουργείο. Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Σκυλακάκης και Παπαθανάσης αναβαθμίστηκαν απο υφυπουργοί σε αναπληρωτές υπουργοί με αυξημένες αρμοδιότητες.

Η κυρία Ράπτη ανέλαβε υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, ο κ. Ταγαράς υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο κ. Τσακλόγλου υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Για άλλους ανασχηματισμός, για άλλους διορθωτικές κινήσεις

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπήρχε λόγος στην παρούσα φάση για αντικατάσταση υπουργών καθώς η κυβέρνηση απολαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής στο σύνολο των σφυγμομετρήσεων. Για τον λόγο αυτό προτιμήθηκε ένας οργανωτικός ελιγμός με την αναβάθμιση δύο υφυπουργών και την προσθήκη τριών νέων προσώπων ώστε να τρέξει άμεσα η κατάρτιση του σχεδίου για την υλοποίηση των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και για να καλυφθούν ορισμένα κενά.

Στην προκειμένη περίπτωση οι κ.κ. Σκυλακάκης – Τσακλόγλου θα μετέχουν στην ευρύτερη κυβερνητική ομάδα που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει τον οδικό χάρτη αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σκυλακάκης αναβαθμίζεται από υφυπουργός σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Διατηρεί τις νευραλγικές αρμοδιότητες που ήδη κατέχει και οι οποίες αφορούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ παράλληλα αναλαμβάνει ρόλο – κλειδί για το εθνικό σχέδιο στήριξης και ανασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments