Αθλητισμός

Έλεν Φόκεμα Ολλανδία: «Πορτοκαλί» επανάσταση – Ποδοσφαιρίστρια θα παίζει με ανδρική ομάδα

Έλεν Φόκεμα Ολλανδία: «Πορτοκαλί» επανάσταση – Ποδοσφαιρίστρια θα παίζει με ανδρική ομάδα
Έλεν Φόκεμα Ολλανδία: Για άλλη μια φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η «χώρα της τουλίπας» πρωτοπορεί. Η ολλανδική Ομοσπονδία έδωσε άδεια σε παίκτρια να αγωνιστεί με ανδρική ομάδα.

Το μεικτό ποδόσφαιρο επιτρέπεται στην Ολλανδία από το 1986, με τις γυναίκες να μπορούν να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες μέχρι τα 19 τους ή στις δεύτερες ομάδες των συλλόγων. Όμως, με μια νέα απόφασή της η ολλανδική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου πρωτοπορεί. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να δώσει άδεια στην Έλεν Φόκεμα να αγωνιστεί με τη Φάρουτ, ομάδα τέταρτης κατηγορίας, σε ένα ποδοσφαιρικό πείραμα που θα συζητηθεί.

Η Έλεν Φόκεμα είναι 19 ετών και παίζει για τη Φάρουτ από τότε που ήταν 5 ετών. Η ομάδα της έκανε το αίτημα για να συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά τα 19 της στην ανδρική ομάδα, με την Ομοσπονδία να απαντά θετικά. Η ίδια η Έλεν είναι προφανώς ενθουσιασμένη με αυτή την εξέλιξη. «Ήμουν στεναχωρημένη που δεν θα μπορούσα να παίξω του χρόνου στην ομάδα μου. Η Ομοσπονδία με παρότρυνε να συνεχίσω να παίζω στην ομάδα για όσο περισσότερο μπορώ. Γιατί να μην είναι αυτό εφικτό; Είναι ένα είδος πρόκλησης, και αυτό με εξιτάρει περισσότερο», δήλωσε η ποδοσφαιρίστρια που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στο ποδόσφαιρο.

Η αναφορά της ολλανδικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στην Έλεν

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Αρτ Λάνγκερερ, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της «πορτοκαλί» Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι σε ερασιτεχνικό επίπεδο, η Ομοσπονδία δέχεται διαρκώς τέτοια αιτήματα. Αν η απόφαση που αφορά τη Φόκεμα κριθεί επιτυχημένη, τότε μπορεί να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες της Ομοσπονδίας όσον αφορά τη συμμετοχή γυναικών στις ανδρικές ομάδες.

«Η ολλανδική ομοσπονδία στηρίζει τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Πιστεύουμε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει χώρος για όλους», δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο Αρτ Λάνγκελερ.

Δείτε βίντεο με την Έλεν Φόκεμα

Όπως είναι φυσικό, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να έχουν πάρει «φωτιά», με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν το θέμα. Δείτε σχετικές αναρτήσεις:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments