Πως Να

Πώς να βγάλω κλειδάριθμο χωρίς να πάω στην Εφορία

Πώς να βγάλω κλειδάριθμο χωρίς να πάω στην Εφορία
Κλειδάριθμος Εφορία: Εφόσον επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού σας, θα λάβετε τον κλειδάριθμο σε δύο τμήματα.

Πλέον, μπορείτε να αποκτήσετε ηλεκτρονικά κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στις φορολογικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ καθώς και σε ένα πλήθος υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης.

Βήμα προς βήμα η όλη διαδικασία

Η χορήγηση κλειδαρίθμου ηλεκτρονικά γίνεται κατόπιν πιστοποίησης ότι είστε κάτοχος του αριθμού κινητού τηλεφώνου που θα δηλώσετε, από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας. Πριν ξεκινήσουμε, για την ηλεκτρονική εγγραφή σας στο TAXISnet, θα χρειαστεί:

  • Να συμπληρώσετε το όνομα χρήστη (username), και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμείτε.
  • Να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας εισάγοντας τον κλειδάριθμο που θα σας αποσταλεί.
  • Για την ηλεκτρονική αποστολή του κλειδαρίθμου θα πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό ταυτότητας και τον τύπο της, το IBAN, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) και τον πάροχο κινητού.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι είστε κάτοχος του κινητού τηλεφώνου που συμπληρώσατε στην αίτηση, θα σας αποσταλεί το πρώτο μέρος του κλειδαρίθμου με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) και το δεύτερο μέρος του κλειδαρίθμου μέσω γραπτού μηνύματος (SMS).

Επιλέξτε «Είσοδος στην υπηρεσία» και στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στο TAXISnet όπου θα επιλέξετε «Αρχική εγγραφή» και «Φυσικό πρόσωπο». Όταν σας αποσταλεί ο κλειδάριθμος, επιστρέψτε στην εφαρμογή και επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού».

Προκειμένου να πραγματοποιήσετε είσοδο στην Υπηρεσία, πατήστε εδώ.

Τι είναι ο κλειδάριθμος και γιατί είναι τόσο απαραίτητος για όλους τους πολίτες της χώρας;

Να αναφέρουμε πως ο κλειδάριθμος είναι σημαντικός καθώς είναι ένας «κωδικός» ο οποίος είναι απαραίτητος για να συνδεθεί κανείς με το σύστημα TAXISnet. Συνήθως αυτόν τον χρησιμοποιεί ο λογιστής (ή εσύ αν κάνεις τις φορολογικές σου δηλώσεις μόνος και χωρίς βοήθεια) ώστε να μπορεί να διαχειριστεί κάποιες από τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, ή ακόμα και τα πάντα! 

Ο κλειδάριθμος είναι στην ουσία ένας μοναδικός κωδικός ταυτοποίησης με το πρόσωπό σου, ο οποίος σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση ηλεκτρονικά στα φορολογικά σου μέσω του Διαδικτύου, μέσω του TAXISnet, να υποβάλεις αιτήσεις, να δεις το ιστορικό, κλπ. Πάντως, πέρα από ηλεκτρονικά, μπορεί κανείς να κάνει αίτηση και με αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ. για έγκριση της αίτησης, να βγάλει τον κλειδάριθμό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments