Ελλάδα

Μητέρα Κρήτη: Κλείδωσε μέσα τα παιδιά της και έφυγε – Τα κοριτσάκια ειδοποίησαν το «Χαμόγελο»

Μητέρα Κρήτη: Κλείδωσε μέσα τα παιδιά της και έφυγε – Τα κοριτσάκια ειδοποίησαν το «Χαμόγελο»
Μητέρα Κρήτη: Μια γυναίκα σε χωριό του Ηρακλείου κλείδωσε μέσα στο σπίτι τα παιδιά της και έφυγε. Τα κοριτσάκια ειδοποίησαν το «Χαμόγελο» αφού βρήκαν το τηλέφωνο μέσω ίντερνετ.

Μια γυναίκα σε χωριό του Ηρακλείου κλείδωσε μέσα στο σπίτι τα δύο παιδιά της και έφυγε, για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο. Τα δύο κοριτσάκια, 8 και 6 ετών, βρήκαν το τηλέφωνο του «Χαμόγελου του Παιδιού» από το ίντερνετ και ειδοποίησαν. Τη συμβουλή τους την είχε δώσει η γιαγιά τους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η συγκεκριμένη γυναίκα κλείδωσε τα κοριτσάκια της στο σπίτι, βάζοντας λουκέτο στην κεντρική πόρτα, και εκείνα τηλεφώνησαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του Ηρακλείου με την Αστυνομία να μεταβαίνει στην οικία της οικογένειας. Τα κορίτσια, 8 και 6 ετών, είχαν βρει το τηλέφωνο του «Χαμόγελου» μέσω Google.

Το μεγαλύτερο κορίτσι είπε ότι η γιαγιά του, από την πλευρά του πατέρα τους, το είχε συμβουλεύσει να πάρει τηλέφωνο στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αν ποτέ η μητέρα τους τα άφηνε μόνα. Και έτσι το έκανε. Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 37χρονη μητέρα, η οποία τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκθεσης κατά συρροή.

Τι είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους. Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιου του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments