Διεθνή

Έκρηξη Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 8 νεκρούς και 14 τραυματίες

Έκρηξη Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 8 νεκρούς και 14 τραυματίες
Έκρηξη Σομαλία: Ισχυρή έκρηξη έπληξε μία στρατιωτική βάση στο Μογκαντίσου, κοντά σε στάδιο. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Σφοδρή έκρηξη έπληξε μία στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο. Η βάση φαίνεται να βρίσκεται δίπλα σε στάδιο.  Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και 14 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο. Οι Αρχές της χώρας αναφέρουν πως ο βομβιστής χτύπησε την βάση της «12ης Απριλίου», δίπλα στο καινούργιο στάδιο της περιοχής Warta-Nabadda. Τεράστια σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την πόλη, η οποία συχνά γίνεται στόχος της Αλ Κάιντα.

Δείτε εικόνες από τα social media

Να θυμίσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι υπήρξε βομβαρδισμός και στην Υεμένη. Οι δύο χώρες βρίσκονται ουσιαστικά απέναντι αφού τις χωρίζει ο Κόλπος του Άντεν.

Ο πόλεμος στη χώρα μαίνεται, με εκατομμύρια των κατοίκων να ζουν από ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ οι αεροπορικές επιδρομές σκοτώνουν αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Η τελευταία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 6 Αυγούστου και σκότωσε τουλάχιστον είκοσι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Άλλα επτά παιδιά και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης Υεμένης, κατά πηγές προσκείμενες στους σιίτες αντάρτες Χούθι, τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children και τον ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments