Διεθνή

Συντριβή αεροπλάνου Ινδία: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά

Συντριβή αεροπλάνου Ινδία: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά
Συντριβή αεροπλάνου Ινδία: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά. Αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Εντοπίστηκαν τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους Air India Express που συνετρίβη με 190 επιβαίνοντες στην Ινδία. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 18, ενώ υπάρχουν και 16 σοβαρά τραυματισμένοι.

Ο εντοπισμός των μαύρων κουτιών αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, ανακτήθηκαν ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεως και ο καταγραφέας συνομιλιών πληρώματος στο πιλοτήριο.

Το αεροπλάνο βγήκε χθες εκτός διαδρόμου, στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ), στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας.

“Τα δύο μαύρα κουτιά έχουν ανακτηθεί”, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν Ινδοί που επαναπατρίζονταν από το Ντουμπάι, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, ενώ επικρατούσαν συνθήκες σφοδρής βροχόπτωσης.

Με βάση τις αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ και τα social media, το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Ένας από τους νεκρούς φαίνεται να είναι ο πιλότος, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί εν μέσω δυνατής καταιγίδας και περιορισμένης ορατότητας. Σύμφωνα με τις αναφορές, το αεροπλάνο ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά και έτσι οι επιβάτες έχουν πλέον εξέλθει από το διαλυμένο αεροσκάφος, χάρη στα σωστικά συνεργεία.

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την πόλη της Ινδίας. H τοπική Αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η πτήση της Air India, με αριθμό IX-1344, βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου στις 7:45 τοπική ώρα».

Δείτε εικόνες από το δυστύχημα

 svg%3E svg%3E

Να σημειώσουμε ότι στο αεροσκάφος που επέβαιναν 191 άτομα, ανάμεσά τους ήταν και 10 μωράκια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιβάτες επέστρεφαν στη χώρα τους από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να αποφύγουν τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, το οποίο επιχείρησε αρχικά να προσγειωθεί, ενώ στη συνέχεια έκανε κύκλους για 20 λεπτά πάνω από το αεροδρόμιο.

Η άτρακτος του αεροσκάφους κόπηκε στα δύο κατά το δυστύχημα, ενώ τυχεροί -μέσα στην ατυχία τους- στάθηκαν οι επιβάτες που δεν σκοτώθηκαν, καθώς το αεροπλάνο, ευτυχώς, δεν έπιασε φωτιά. Πολλοί από τους επιβάτες βγήκαν μόνοι τους από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ άλλους τους έβγαλαν τα σωστικά συνεργεία. Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί εν μέσω δυνατής καταιγίδας και περιορισμένης ορατότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments