Πολιτική

Μητσοτάκης Λίβανος: Στην τηλεδιάσκεψη για τη βοήθεια στη χώρα θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Λίβανος: Στην τηλεδιάσκεψη για τη βοήθεια στη χώρα θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης Λίβανος: Μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη θα πάρει μέρος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σήμερα, στις 15.00 το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Συνέδριο υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ με αντικείμενο τη βοήθεια και ενίσχυση του λαού του Λιβάνου.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλφατάχ Σίσι, o βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ ΙΙ, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο, καθώς η μεγάλη καταστροφή στη Βηρυτό είναι ακόμα αδύνατον να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση της χώρας. Η Ελλάδα είναι μέσα στις χώρες που συνεισφέρουν στον λαό του Λιβάνου. svg%3E

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης της 4ης Αυγούστου 2020.

Η Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.

Επίσης κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το Α/Γ θα φορτώσει υλικά από το Λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία στην κυβέρνηση του Λιβάνου.

Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Βηρυτού, έχουν δοθεί και θα εφαρμόζονται από όλους τους επιβαίνοντες, συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία COVID-19 σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Την ίδια ώρα τεράστια είναι η καταστροφή στη Βηρυτό καθώς η έκρηξη της νιτρικής αμμωνίας δημιούργησε κρατήρα βάθους 43 μέτρων.

Ανυπολόγιστες οι συνέπειες από την ισοπέδωση της πόλης που ακόμα βρίσκεται σε σοκ, ενώ η πολιτική κρίση βαθαίνει με οργισμένες διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης. Ήδη ήρθε η πρώτη παραίτηση από το κυβερνητικό σχήμα, αυτή του υπουργού Ενημέρωσης.

Οι φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού δημιούργησαν κρατήρα βάθους 43 μέτρων, όπως δήλωσε σήμερα πηγή από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις Γάλλων πυροτεχνουργών που επισκέφθηκαν το σημείο, και αναφέρει το ΑΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments