Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά Ορούτς Ρέις: Βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Ελληνοτουρκικά Ορούτς Ρέις: Βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Ελληνοτουρκικά Ορούτς Ρέις: Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Άπλωσε καλώδια, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τις έρευνες.

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το Ορούτς Ρέις. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εδώ και περίπου μια ώρα το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος προερχόμενο από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

To Oruc Reis συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία. Μπαίνοντας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα άπλωσε καλώδια, έχει κάνει, δηλαδή, παρέαση καλωδίων ωστόσο δεν διεξάγει έρευνες

Κοντά στην περιοχή βρίσκεται αριθμός ελληνικών πολεμικών πλοίων

Από τον ασύρματο των ελληνικών πλοίων εκπέμπεται ανά 15 λεπτά το ίδιο μήνυμα με το οποίο λένε στο πλήρωμα και τον κυβερνήτη του Ορούτς Ρέις ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και τον καλούν να απομακρυνθεί από την περιοχή, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το απόγευμα της Δευτέρας σημείωναν πως «ο ελληνικός Στόλος παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Oruc Reis και αναλόγως των κινήσεων θα υπάρξει η δέουσα αντίδραση».

Πόλεμος «Navtex» Ελλάδας – Τουρκίας

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις να κυκλοφορεί νοτίως του Καστελόριζου. Σε πόλεμο Navtex έχουν επιδοθεί Ελλάδα και Τουρκία, με την Άγκυρα να εκδίδει εκ νέου οδηγία σαν απάντηση στην anti – Navtex της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα οδηγία που εξέδωσε η Αγκυρα το μεσημέρι της Δευτέρας από τον ναύσταθμο της Αττάλειας, υποστηρίζει ότι το Ορούτς Ρέις πραγματοποιεί έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, καλεί τους ναυτιλομένους να αγνοήσουν την ελληνική οδηγία. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-NAVTEX, με την οποία ακυρώνει την προηγούμενη τουρκική αναγγελία για τη δέσμευση της περιοχής στα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.

Όπως τονίζεται σχετικά, ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή και σημειώνεται ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ελληνική NAVTEX

ZCZC HA28 100640 AUG 20 IRAKLEIO STATION NAVWARN 455/20 SOUTHEAST CRETAN SEA 1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA26-1024/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFFERING TO UNAUTHORIZED AND ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA. 2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA26-1024/20. 3. CANCEL THIS MESSAGE 232059 UTC AUG 20. NNNN

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments