Ελλάδα

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες
Ανάκληση αδειών: Η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οδήγησε το ΓΕΕΘΑ σε αυτήν την απόφαση. Δείτε τι ισχύει και ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο.

Μετά την αποστολή του Ορουτς Ρέις στην περιοχή του Καστελλόριζου, το ΓΕΕΘΑ έστειλε σήμα με το οποίο ενημέρωσε τα στελέχη του ότι προχωρά σε ανάκληση αδειών και ματαίωση έκδοσης νέων για το επόμενο διάστημα. Η νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις απαιτεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα, κάτι που συζητήθηκε και στην σημερινή σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ, αλλά και τονίστηκε στις μετέπειτα δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα υπάρχει το σχέδιο ΕΣΤΙΑ του οποίο μεριμνά για τις περιπτώσεις των στελεχών του στρατού που έχουν υπό την ευθύνη τους ανήλικα παιδιά, και φροντίζει ώστε να μην μείνουν μόνα τους.

Σύμφωνα με το σήμα, ανακαλούνται όλες οι άδειες και αναστέλλεται η χορήγηση των προγραμματισμένων αδειών στο στρατιωτικό προσωπικό εκτός από:

  • όσους βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια
  • σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου (για τις γυναίκες)
  • σε άδεια ανατροφής τέκνου (για άνδρες)

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους διοικητές να ανακαλέσουν και πολιτικό προσωπικό εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Σε ανάλογες περιπτώσεις, υπάρχει μέριμνα για τους γονείς στρατιωτικούς που καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στις μονάδες τους, το λεγόμενο σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Οι οικογένειες στρατιωτικών που οι γονείς υπηρετούν και οι δυο στις Ενοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρουν δεν έχει εφαρμοστεί παντού το σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Υπάρχουν ανακλήσεις αδειών, και συναγερμός σε όλες τις μονάδες, αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για τα παιδιά τους.

Το σχέδιο αυτό μεριμνά για περιπτώσεις όπως αυτές που ισχύουν κατά τις οποίες ανακαλούνται όλες οι άδειες και καλούνται οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν στις μονάδες για να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και μένουν «ξεκρέμαστες» οικογένειες με ανήλικα παιδιά που δεν μπορούν να τα αφήσουν υπό την επίβλεψη συγγενούς.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες κατάταξης των στρατεύσιμων με την 2020 Ε/ ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς και την Αεροπορία

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος διαταγή του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με την οποία καλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2020 Ε΄/ΕΣΣΟ από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2020. Από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2020 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα αναρτήθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος διαταγή του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με την οποία καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία οι στρατεύσιμοι με τη 2020 Ε/ΕΣΣΟ.

Την 8η Σεπτεμβρίου 2020 θα παρουσιασθούν οι στρατεύσιμοι όλων των στρατολογικών υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων και την 14η Σεπτεμβρίου 2020, οι λοιποί στρατεύσιμοι όλων των στρατολογικών υπηρεσιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments