Διεθνή

Καναδάς ΗΠΑ: Αντίποινα για την επιβολή νέων δασμών στο αλουμίνιο

Καναδάς ΗΠΑ: Αντίποινα για την επιβολή νέων δασμών στο αλουμίνιο
Καναδάς ΗΠΑ: Σε αντίδραση στους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς, ο Καναδάς έχει την πρόθεση να επιβάλλει γρήγορα αντίμετρα ίσης αξίας.

Αντίποινα κατά των ΗΠΑ για την επιβολή νέων δασμών στο αλουμίνιο φαίνεται να ετοιμάζει ο Καναδάς.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Καναδά χαρακτήρισε την Πέμπτη 6 Αυγούστου «απαράδεκτη» την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει εκ νέου δασμούς 10% στο καναδικό αλουμίνιο και ξεκαθάρισε ότι έχει πρόθεση να επιβάλλει με τη σειρά της «αντίμετρα» ίσης αξίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Τραμπ είχε επιβάλει δασμούς στο εισαγόμενο καναδικό αλουμίνιο και στον εισαγόμενο καναδικό χάλυβα το 2018.

«Η ανακοίνωση που έγινε από τις ΗΠΑ την 6η Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να επιβάλλουν τελωνειακούς δασμούς σε ορισμένα καναδικά προϊόντα αλουμινίου για λόγους εθνικής ασφαλείας, είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», τόνισε η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. «Σε αντίδραση στους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς, ο Καναδάς έχει την πρόθεση να επιβάλλει γρήγορα αντίμετρα ίσης αξίας», συμπλήρωσε η ίδια.

Η Φρίλαντ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών που παραμένει αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα στις 11:00 (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις υπηρεσίες της. Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης στηλίτευσε το γεγονός ότι οι δασμοί θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τις οικονομίες των δύο χωρών, που ήδη δοκιμάζονται εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου άλλους 1.318 θανάτους εξαιτίας της νόσου COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 161.097 στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Παράλληλα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 59.955 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 4,96 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Πέρα λοιπόν, από τον κορωνοϊό και την κρίση στην οικονομία, οι ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επικείμενες εκλογές καθώς και τις… επικίνδυνες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, όπως εκείνες που σχετίζονται με το TikTok, μια εφαρμογή που έχει γνωρίσει τεράστια απήχηση στη χώρα αλλά «απειλείται» από τον αποφασισμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος κλιμάκωσε περισσότερο την πίεση στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αφού υπέγραψε διάταγμα που θα απαγορεύσει, σε 45 ημέρες, κάθε συναλλαγή «προσώπων που τελούν υπό αμερικανική δικαιοδοσία» με την ByteDance, την κινεζική μητρική εταιρία του TikTok.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments