Πολιτική

Μητσοτάκης Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης Εύβοια: Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο πρωθυπουργός. Μετά από το ΚΥΣΕΑ μετέβη στο νησί προκειμένου να μιλήσει με τους κατοίκους και να δει το μέγεθος των ζημιών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια μετά το ΚΥΣΕΑ, όπως είχε ανακοινωθεί από χθες. Η καταστροφική κακοκαιρία άφησε πίσω της 8 νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Μπούρτζι όπου περπάτησε κατά μήκος της παραλίας και συνομίλησε με πολίτες των πληγέντων περιοχών, εκφράζοντάς τους την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και δίνοντάς τους την υπόσχεση για όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η περιοχή. Επίσης πραγματοποιείται συνάντηση με αρμόδιους φορείς.

Η χθεσινή θεομηνία που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οκτώ άνθρωποι μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος οκτώ μηνών. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε σήμερα με την εύρεση της σορού του 70χρονου, που αγνοείτο από χθες, καθώς τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν από το Μπούρτζι και τελικά βρέθηκε ύστερα από 24 και πλέον ώρες στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο.

Χθες στην Εύβοια βρέθηκαν οι υπουργοί κ.κ. Χαρδαλιάς και Χρυσοχοΐδης όπου συμμετείχαν σε συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς. Ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν για την εξέλιξη των επιχειρήσεων συνεχώς και απεύθυνε μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή».  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν διαρκώς από τους αρμόδιους παράγοντες για την διαχείριση της καταστροφής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γεώργιο Ψαθά και τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα. svg%3E

Τεράστιες υλικές καταστροφές

Δεν έχει ακόμα αρχίσει η καταγραφή των υλικών ζημιών που είναι τεράστιες. Σπίτια, καταστήματα και αγροκτήματα έχουν διαλυθεί. Στο δήμο Μεσαπίων υπολογίζεται ότι περίπου 2,500 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, χωρίς να γνωρίζουμε ποια από αυτά μπορούν να κατοικηθούν. Συγκεκριμένα το χωριό Πολιτικά αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα ηλεκτροδότησης ενώ έχει καλυφθεί από λάσπη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments