Ελλάδα

Χαρδαλιάς ανακοίνωση σήμερα LIVE: Η Πολιτική Προστασία για την εξέλιξη της νόσου

Χαρδαλιάς ανακοίνωση σήμερα LIVE: Η Πολιτική Προστασία για την εξέλιξη της νόσου
Χαρδαλιάς ανακοίνωση σήμερα LIVE: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της νόσου. Δείτε όσα θα πει ο Νίκος Χαρδαλιάς από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποιεί την καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης για θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, τη διαχείριση της νόσου καθώς και τα μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της Covid-19.

Δείτε live εικόνα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας:

Υπενθυμίζεται πως ήδη από χθες, Δευτέρα 10 Αυγούστου, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, , ανακοίνωσε νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Συγκεκριμένα:

  • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η  (ΔΕΘ). Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, , θα παρευρεθεί στη  για την καθιερωμένη ομιλία του, η οποία, όμως, θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.
  • Από τις 17/08, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.
  • Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από τις 16/08 μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
  • Ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και παραστάσεις.
  • Από τις 11 μέχρι τις 23/08 ορίστηκε απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 μέχρι τις 07:00 στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης,  και  και στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, , Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments