Τεχνολογία

Toshiba: Εγκαταλείπει την αγορά των laptops

Toshiba: Εγκαταλείπει την αγορά των laptops
Toshiba: Η γνωστή εταιρία δεν πρόκειται να συνεχίζει να κυκλοφορεί φορητούς υπολογιστές.
Toshiba: Η γνωστή εταιρία δεν πρόκειται να συνεχίζει να κυκλοφορεί φορητούς υπολογιστές.

Τα τελευταία χρόνια η Toshiba είχε δείξει τη διάθεση της να σταματήσει να παράγει laptop. Αρχικά μείωσε την παραγωγή της, αλλά με τις τελευταίες κινήσεις που έγιναν αποχωρεί οριστικά από την αγορά των φορητών υπολογιστών. Σε μία σύντομη ανακοίνωση, η εταιρία αποκαλύπτει πως πούλησε το υπόλοιπο ποσοστό του 19.9% του Dynabook brand στην Sharp, αποχωρώντας επίσημα από τα laptops. Να θυμίσουμε πως η Toshiba είχε πουλήσει ήδη το 80.1% του τμήματος στην Sharp το 2018. Έτσι, έκλεισε ένα 35ετές κεφάλαιο στην ιστορία της Toshiba.

Οι καινοτομίες της Toshiba στον τομέα των υπολογιστών ήταν πολλές. Το T1100 του 1985 θεωρήθηκε το πρώτο mainstream laptop. Η Toshiba κυριάρχησε στον τομέα τις δεκαετίες του ’90 και του 2000 με τις σειρές Satellite, Portege και Qosmio. Η κάθοδος ξεκίνησε όταν επένδυσε στα HD DVD, τη στιγμή που ήρθε στην αγορά το Blu-ray και το streaming. Έπειτα έμεινε πίσω στον τομέα των ultrabooks, με τις Apple, Dell και Lenovo να κυριαρχούν. Η μείωση της PC αγοράς ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Toshiba, αφού οι “μεγάλοι” παίκτες μοιράστηκαν την πίτα, αφήνοντας έξω τους “μικρούς”.

Η εταιρία συνεχίζει στους τομείς του εξοπλισμού και συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και υλικά, συστήματα ισχύος, συστήματα βιομηχανικής και κοινωνικής υποδομής, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, οικιακές συσκευές, ιατρικό εξοπλισμό. Τα Dynabook laptops θα συνεχίσουν να πωλούνται ως θυγατρική της Sharp.

Λίγα λόγια για την Toshiba

Η Toshiba Corporation  είναι ιαπωνικός πολυεθνικός όμιλος με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας. Τα διαφοροποιημένα προϊόντα και εξοπλισμό και συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και υλικά, συστήματα ισχύος, συστήματα βιομηχανικής και κοινωνικής υποδομής, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, οικιακές συσκευές, ιατρικό εξοπλισμό, Η Toshiba ιδρύθηκε το 1990 ως Tokyo Shibaura Denki K.K. μέσω της συγχώνευσης της Shibaura Seisaku-sho (ιδρύθηκε το 2017) και του Tokyo Denki (που ιδρύθηκε το 1890). Το όνομα της εταιρείας άλλαξε επισήμως στην Toshiba Corporation το 1978.

Η Toshiba είναι οργανωμένη σε τέσσερις ομίλους: την Ομάδα Ψηφιακών Προϊόντων, την Ομάδα Ηλεκτρονικών Συσκευών, την Ομάδα Οικιακών Συσκευών και την Ομάδα Κοινωνικής Υποδομής. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου αποτελεί συστατικό στοιχείο των δεικτών Nikkei 225 και TOPIX, του Χρηματιστηρίου Αξιών της Οζάκα και του Χρηματιστηρίου της Ναγκόγια. Η Toshiba είναι ο ένατος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο. Το 2017, η Toshiba κατέθεσε ανέλεγκτα τριμηνιαία αποτελέσματα εξαιτίας αβεβαιότητας στο Westinghouse.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments