Διεθνή

Ακάρ: «Η Τουρκία θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί τη Γαλάζια Πατρίδα»

Ακάρ: «Η Τουρκία θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί τη Γαλάζια Πατρίδα»
Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας που δηλώνει ότι κανένα σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία και την «Τουρκική Δημοκρατία».

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να προχωράει σε προκλητικές δηλώσεις, σε συνέχεια των δηλώσεων Τσαβούσογλου. Συγκεκριμένα ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για τη θέληση αλλά και την ικανότητα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τη Γαλάζια Πατρίδα.

Επίσης επεσήμανε  ότι «στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Μεταξύ άλλων, ο Ακάρ υπογράμμισε ότι «η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο».

Αναλυτικά το μήνυμα του Χουλουσί Ακάρ:

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων , συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Τσαβούσογλου που τραβάνε και άλλο το σχοινί στις ήδη τεντωμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η γειτονική χώρα θα προχωρήσει σε νέες έρευνες και γεωτρήσεις ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου στο τέλος Αυγούστου.

«Μέχρι το τέλος, θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

«Μετά τη μεσολάβηση Μέρκελ κάναμε κινήσεις, αλλά δεν θέλαμε να το πάρουν ως υποχώρηση. Δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας. Αν κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί είναι η Ελλάδα. Δείξαμε καλή πρόθεση, αλλά απέναντί μας υπάρχει μια χώρα με κακές προθέσεις. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments