Ελλάδα

Λάρισα κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε νεαρή γιατρός ύστερα από διακοπές στη Χαλκιδική

Λάρισα κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε νεαρή γιατρός ύστερα από διακοπές στη Χαλκιδική
Λάρισα κορωνοϊός: Αναφέρεται πως εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. 

Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη νόσο Covid-19, 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι η νεαρή εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια.

Και όπως έχουν αναφέρει πολλάκις οι λοιμωξιολόγοι αλλά και σχετική έρευνα, οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον φονικό ιό, με τη διασωλήνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να αποτελεί θλιβερή επιβεβαίωση αυτού. Σύμφωνα με πληροφορίες, διασωληνωμένος είναι επίσης ένας γιατρός από τη Μαγνησία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Είναι ιδιώτης και έχει υποκείμενο νόσημα.

Ανησυχία εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 11 Αυγούστου του 2020, ανακοινώθηκαν 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Τριψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων και τις ημέρες που πέρασαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως την Κυριακή 9 Αυγούστου η καταγραφή έκανε λόγο για 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας. Επίσης, 1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, νοσηλεύονται 26 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 8 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 214 θανάτους συνολικά στη χώρα. 71 (33.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments