Διεθνή

Oruc Reis Ντονμέζ: Καλώδιο 1.750 χιλιόμετρα μέχρι 23 Αυγούστου στη Μεσόγειο [vid]

Oruc Reis Ντονμέζ: Καλώδιο 1.750 χιλιόμετρα μέχρι 23 Αυγούστου στη Μεσόγειο [vid]
Oruc Reis Ντονμέζ: Σε νέα δήλωση προέβη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας μέσω Τwitter σημειώνοντας ότι προχωρούν βήμα βήμα στη Μεσόγειο.

Το ότι το ερευνητικό σκάφος «σκανάρει τις θάλασσές μας» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, στον επίσημο και προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, με τις προκλήσεις της Άγκυρας να μην έχουν τέλος.

Η γειτονική χώρα εμμένει στις προκλήσεις, την ώρα που το σεισμογραφικό πλοίο Oruc Reis παραμένει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αν και έχει αλλάξει κατεύθυνση. Με «κινηματογραφικές εικόνες» από το Oruc Reis υπό εμψυχωτικές και θρυλικές μουσικές, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «βήμα βήμα προχωρά η Άγκυρα στη Μεσόγειο». Ειδικότερα, στη λεζάντα του σχετικού βίντεο γράφει τα εξής: «Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή».

Και είναι ολοφάνερο πως η τουρκική προπαγάνδα για το Oruc Reis καλά κρατεί! Το κλίμα στην τουρκική κυβέρνηση παραμένει… πανηγυρικό, με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας να δίνει στη δημοσιότητα νέες εικόνες μέσα από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Φυσικά, το βίντεο έχει υποστεί την ανάλογη επεξεργασία για να γίνει… υπερπαραγωγή, με επιβλητική μουσική, ενώ όσο εναλλάσσονται τα πλάνα, ακούγονται δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. «Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απαίτηση», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 11 Αυγούστου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέες απειλές για νέες έρευνες του Oruc Reis, αυτή τη φορά δυτικότερα. Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, η Τουρκία θα αδειοδοτήσει νέες έρευνες στο Oruc Reis μέχρι το τέλος του Αυγούστου, στην πλευρά της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, όπως η ίδια παράνομα την ορίζει. «Θα παραχωρήσουμε οικόπεδα εκεί. Το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες σε εκείνη την περιοχή. Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας, και εντός των ορίων της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX. Να αναφέρουμε ότι συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments