Αθλητισμός

Αλέξανδρος Σαράντης Νότιγχαμ: Στην Αγγλική ομάδα ο γιος του πρώην χρηματοδότη των ακαδημιών της ΑΕΚ

Αλέξανδρος Σαράντης Νότιγχαμ: Στην Αγγλική ομάδα ο γιος του πρώην χρηματοδότη των ακαδημιών της ΑΕΚ
Αλέξανδρος Σαράντης Νότιγχαμ: Ο νεαρός ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Αγγλικής ομάδας.

Τα προηγούμενα χρόνια o Σαράντης ήταν ο βασικός χρηματοδότης των ακαδημιών της ΑΕΚ. Τα αποτελέσματα που περίμεναν οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήρθαν ποτέ καθώς εκτός από τον Κώστα Γαλανόπουλο δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να έχει καθιερωθεί στους κιτρινόμαυρους. Η συνεργασία των δυο πλευρών έληξε άδοξα και πλέον οι ακδημίες είναι και πάλι υπό την εποπτεία των ανθρώπων της ΠΑΕ. Μαζί με τον πατέρα Σαράντη από την ομάδα αποχώρησε και ο γιος του Αλέξανδρος. 

Στην Αγγλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο ταλαντούχος διεθνής εξτρέμ, Αλέξανδρος Σαράντης, που βρισκόταν μέχρι πρότινος στην U17 της ΑΕΚ. Ο νεαρός ακραίος έψαχνε το βήμα στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, εξ ου και τον περασμένο Φλεβάρη είχε δοκιμαστεί στη Φέγενορντ, μαζί με τον Μιτάι της ΑΕΚ. Εν τέλει ο γιος του πρώην χρηματοδότη των ακαδημιών της Ένωσης, Γρηγόρη Σαράντη βρήκε… στέγη στο Νησί και συγκεκριμένα στη Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο 17χρονος άσος υπέγραψε στον αγγλικό σύλλογο και θα ενταχθεί στην U19 της Νότιγχαμ, ενώ στη συμφωνία που φέρεται να έχει γίνει προβλέπεται ότι θα βρεθεί σύντομα και στην U23 εφόσον πείσει με τις εμφανίσεις του.

Λίγα λόγια για την Ντότιγχαμ Φόρεστ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος από το Νότιγχαμ. Ο σύλλογος αγωνίζεται στις κατηγορίες του συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Αγγλίας. Κορυφαίες επιτυχίες της υπήρξαν οι δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στις σεζόν 1978-1979 και 1979-1980

Έδρα του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1865, είναι το Σίτι Γκράουντ (City Ground) στην πόλη του Νότιγχαμ, χωρητικότητας 30.600 θεατών. Τα παρατσούκλια του είναι «The Reds» από τις κόκκινες φανέλες που φορά και «Forest». Το όνομα της ομάδας προήλθε στο όνομα του πρώτου γηπέδου της, το «Forest Recreation Ground», στο οποίο σήμερα διοργανώνεται μια ετήσια εμπορική έκθεση χήνας, η «Nottingham Goose Fair». Εξάλλου το δάσος του Νότιγχαμ είναι διάσημο από τη δράση του Ρομπέν των Δασών.

Η ομάδα συχνά αναφέρεται απλά «Forest» αλλά δεν πρέπει να συγχέεται με μια παλιότερη ερασιτεχνική ομάδα, την Forest F.C., η οποία είναι πιο γνωστή ως «The Wanderers F.C.». Επίσης, λανθασμένη είναι η συντόμευση «Notts Forest» που αναγράφεται από κάποιους, διότι το Notts αφορά όλη την επαρχία του Nottinghamshire -από όπου και ο σύλλογος Νοτς Κάουντι (Notts County)- κι όχι την πόλη του Νότιγχαμ. Η σωστή συντόμευση είναι Nott’m Forest.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments