Ελλάδα

Τούρκοι χάκερς «κατέβασαν» την ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας με μήνυμα για το Oruc Reis

Τούρκοι χάκερς «κατέβασαν» την ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας με μήνυμα για το Oruc Reis
Τούρκοι χάκερς: Επίθεση δέχτηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Εργασίας, καθώς η ιστοσελίδα «έπεσε» και ανέβηκε αντ’ αυτού μήνυμα για το Oruc Reis και απειλές.

Θύμα διαδικτυακής επίθεσης έπεσε η σελίδα του Υπουργείου Εργασίας πριν από λίγα λεπτά. Όταν ανοίγει η ιστοσελίδα του υπουργείου εμφανίζεται το μήνυμα ότι η σελίδα έχει χακαριστεί. Το μήνυμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κάθε επίθεση που κάνετε στο Ορούτς Ρέις, θα έχει μια απάντηση για εσάς μέσω διαδικτύου».

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η πλώρη του «Λήμνος» χτύπησε την πρύμη του Κεμάλ Ρέις. Κατά το δημοσίευμα, η σύγκρουση οφείλεται σε κακούς χειρισμούς του Τούρκου πλοίαρχου που δεν μπόρεσε να κρατήσει την πορεία του σκάφους του. Φαίνεται ότι το τουρκικό σκάφος έπαθε μεγαλύτερες ζημιές από το Λήμνος το οποίο την επόμενη μέρα συμμετείχε κανονικά στην άσκηση με τα γαλλικά πολεμικά πλοία. Ευτυχώς το ναυτικό ατύχημα δεν πήρε διαστάσεις θερμού επεισοδίου λόγω της ψυχραιμίας που επιδείχτηκε. Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να «ντύσει» προπαγανδιστικά το συμβάν, δηλώνοντας ότι: «Είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Τούρκοι χάκερ είχαν ρίξει την ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης πριν δυο μήνες

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, ανέβασαν στη σελίδα ένα μήνυμα στα ελληνικά το οποίο γράφει: «Γνωρίστε τα όριά σας», με… φόντο την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ Ατατούρκ. Η ομάδα που αναλαμβάνει τη διαδικτυακή επίθεση είναι η: Ayyidiz Tim, ο «κυβερνοστρατός της Τουρκίας». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι συγκεκριμένοι χάκερς έχουν επιτεθεί και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή του έτους, χάκερ που ενεργούν προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες της ελληνικής, κυπριακής αλλά και της ιρακινής κυβέρνησης, όπως ανέφερε τότε το πρακτορείο Reuters. Οι χάκερ επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων, πρεσβειών και υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ το Reuters επισήμανε ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν οι υπηρεσίες email της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, καθώς επίσης και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του Ιράκ. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και δύο Βρετανοί ανέφεραν πως η δραστηριότητα των χάκερ εμπεριέχει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

Οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι το συμπέρασμά τους βασίστηκε σε τρία στοιχεία:

  • Στις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των θυμάτων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία.
  • Στις ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που, όπως οι ίδιες πηγές λένε, χρησιμοποίησαν υποδομές καταχωρισμένε στην Τουρκία.
  • Και σε πληροφορίες που περιέχονται σε εμπιστευτικές αποτιμήσεις που οι πηγές δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments